Mirror's Edge

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Mirror's Edge
Originaltitel Mirror's Edge
Utvecklare Digital Illusions CE
Utgivare Electronic Arts
Genre Actionäventyr
Förstapersonsskjutare
Plattformsspel
Antal spelare Singleplayer
Format Xbox 360
Playstation 3
Windows
IOS
Spelmotor Unreal Engine 3
PhysX (Fysikmotor, endast Windows)
Medieformat DVD
Blu-ray
Arbetslag
Producent Owen O'Brien
Tom Farrer
Speldesign Thomas Andersson [1]
Spelfigursdesign Joakim Lindqvist
Musik Magnus Birgersson
(Solar Fields)[2]
Ljuddesign Magnus Walterstad [1]
Animation Tobias Dahl [1]
Programmering Jonas Åberg [1]
Leveldesign Magnus Olin
Spelserie
Spelserie Mirror's Edge
Uppföljare Mirror's Edge: Catalyst
Mirror's Edge 3 [3]
Distribution
Australien 360 13 november 2008
PS3 13 november 2008
Windows 15 januari 2009
Europa 360 14 november 2008
PS3 14 november 2008
Windows 15 januari 2009
Japan 360 11 december 2008
PS3 11 december 2008
Windows 22 januari 2009
USA 360 12 november 2008
PS3 12 november 2008
Windows 13 januari 2009
Åldersrekommendation
ACB M
CERO C
ESRB T
PEGI 16+
USK 16
Datorspelsportalen

Mirror's Edge är ett äventyrsspel i förstapersonsperspektiv utvecklat av den svenskgrundade spelstudion EA Digital Illusions CE (DICE) och som gavs ut i november 2008 av Electronic Arts för Playstation 3, Xbox 360 och Microsoft Windows.

Spelet tillkännagavs av EA den 10 juli 2007[4][5][6], och drivs av spelmotorn Unreal Engine 3 som har ett nytt ljuseffektsystem, utvecklat av DICE. Till skillnad från andra förstapersonsspel har spelet realistiska miljöer med färgglad design. Spelaren kan styra sin karaktär på ett flertal sätt, då man kan glida, rulla, springa på väggar och klättra längs avsatser. Man har en stor rörelsefrihet och spelaren kan se hela sin spelkaraktärs kropp, till skillnad från andra spel då man enbart kan se sin spelkaraktärs händer.

Spelet utspelar sig i en dystopi där kommunikationerna är kraftigt övervakade av en diktatorisk regim. På grund av detta har en sorts hemligt nätverk skapats, vilka kallar sig för ”runners” och skickar meddelanden till varandra via stadens hustak, och samtidigt undvika regimens säkerhetsstyrkor.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den enda spelbara karaktären i spelet är en ”runner” vid namn Faith Connors. Berättelsen i spelet handlar om Faiths kamp för att befria sin syster Kate från stadens korrupta regim. Hennes mamma dödades när de protesterade mot regimen, vilket gjorde att hon sprang hemifrån. Hon lämnade Kate och hennes pappa och växte upp på gatorna, och blev så småningom en Runner. Faith fick lära att inte förlita sig på dagens kommunikationssystem, delvis på grund av stadens avlyssnande på varandras samtal. Medan Faith försöker att rädda sin syster, och skickar meddelanden från den kriminella undre världen, blir hon fångad i ett flertal händelser som leder till att hon blir jagad av stadens regimstyrkor. Faiths vägledare är en före detta runner vid namn Mercury, som bistår Faith i hennes försök att överlista och besegra stadens regimstyrkor som sänts ut för att eliminera henne och hennes illegala organisation.

Spelets namn härstammar från den spegel-liknande staden som spelet utspelar sig i, och om Faiths besvärliga tillvaro i stadens utkanter. Trots att spelet utspelar sig i en till synes utopisk stadsmiljö med låg brottslighet styrs den av en diktatorisk regim som bedriver en stenhård bevakning av stadens medborgare. Det kan ske i en amerikansk stad, eller i en stad som påminner om städer som Tokyo eller Peking. I denna stad är det enda sättet att leverera känslig information mellan parterna, att skicka ut budbärare (vilka kallar sig för ”Runners”). Med hjälp av avancerad akrobatik, även känt under namnet parkour, fraktar dessa budbärare känslig information över stadens hustak fram till väntande ögon.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Mirror's Edge syftar till att "förmedla stammen och den fysiska kontakten med spelmiljön", enligt producenten Owen O'Brien[7][8], och ge rörelsefrihet som aldrig tidigare skådats i andra förstapersonsspel. Detta uppnås inte bara av rörelser i form av parkour och free running[9], utan också genom att knyta kamerarörelserna närmare till spelkaraktärens rörelser, så att den hastighet med vilken kamerans skakelser gör ökas när Faith ökar sin löphastighet och att kameran snurrar när hon gör en kullerbytta[10][10][11][12]. Även spelkaraktärens armar, ben och bål kan visas synliga när man gör olika rörelser, och deras synlighet används för att förmedla spelarens rörelser och löphastighet.

Med ett sådant stort fokus på rörelser är det nödvändigt för spelaren att hålla farten, vilket sker genom ett ständigt flöde av handlingar som skapar en lång rad av rörelser. Om man misslyckas med att verkställa dessa rörelser blir följden att man förlorar fart, vilket gör att Faith riskerar att falla från avsatser[13]. Kontrollsystemet är förenklat genom att de är sammanhangkänsliga, "upp"-knappen gör så att Faith kan passera ett hinder genom att passera förbi det, till exempel genom att hoppa, rulla, klättra eller att använda Ziplines. "Ned"-knappen gör så att hon kan utföra andra manövrar såsom kullerbyttor eller att glida på marken man går på[6][13].

För att underlätta för spelaren att skapa dessa rörelsekedjor kan spelaren använda ett system som kallas för "Runner Vision", som fått sitt namn från dess syfte: att skildra miljön hur en runner skulle uppfatta den, att direkt finna en flyktväg[14]. Det är ett belysningssystem som betonar vissa miljödelar såsom rör, ramper eller dörrar, med röd färg som spelaren kan använda för att ta sig igenom spelnivåerna. Det används också för att skapa en sorts pussel där spelaren måste lista ut hur man kombinerar de betonade miljödelarna i en rörelsekedja för att kunna ta sig vidare. Ett annat sätt att understödja spelaren är ett system som kallas för "Reaction Time", som är en form av slow-motiontid som gör så att spelaren har tid att planera vart man ska gå utan att förlora farten[6].

Trots att spelaren kan bära på skjutvapen säger O'Brien att "Detta är ett actionäventyr. Vi betraktar inte detta som ett skjutspel - Fokuset är inte på vapnet, utan på personen." Spelet fokuserar på att leta efter den bästa vägen genom spelets miljöer, medan strider spelar en sekundär roll. Följaktligen kan man skaffa vapen genom att avväpna en fiende, men när magasinet är tomt måste vapnet kastas[14]. Dessutom, när man bär på vapen saktas man ner, vilket hindrar spelaren från att göra vissa rörelser. Detta medför en strategi för att avgöra om spelaren ska antingen springa vidare eller att skjuta på fiender[7][13]. Trots detta hävdar utvecklarna att det är möjligt att klara av hela spelet utan att avfyra ett enda vapen[7].

Utveckling[redigera | redigera wikitext]

DICE, utvecklarna av den framgångsrika Battlefield-serien, hade planer om att utveckla något helt nytt och unikt spel som aldrig tidigare skådats i Electronic Arts portfölj, enligt DICE:s creative director Ben Cousins[4] . I juni 2007 visade det sig att DICE jobbade på ett projekt vid namn "Mirror's Edge". Spelet beskrevs felaktigt som en förstapersonsskjutare, men planerades med avsikt att "skaka om hela genren"[5]. Den 10 juli 2007 blev Mirror's Edge officiellt utannonserat av Electronic Arts[6]. På Game Developers Conference i San Francisco i februari 2008 visades den första demonstrationen av spelet[6]. På Sony PlayStation Day i London den 6 maj 2008 avslöjades den första gameplay-videon av spelet[15].

Spelet använder sig av Epic Games spelmotor Unreal Engine 3 i stället för DICE:s egna Frostbite Engine, eftersom utvecklingen av Mirror's Edge började innan Frostbites utveckling var slutförd. Ett nytt belysningssystem vid namn Beast finns i spelet, som utvecklats av Illuminate Labs i samarbete med DICE. Man satte in detta till Unreal Engine för att kunna framhäva Mirror's Edges olika konststilar och skapa reflektioner av färger och ljus[16][17].

För att ta itu med de många simuleringsproblemen som är synkroniserade med kamerans rörelsefrihet i förstapersonsvy placerade man en liten fotomask i mitten av skärmen. Trots att detta inte visades i den första videon av spelet eftersom det togs bort. Fotomasken fungerar som en riktpunkt och som en brännpunkt för att förhindra spelaren att få yrsel[18][19].

Musik[redigera | redigera wikitext]

Musiken i spelet är gjord av Magnus Birgersson, vars artistnamn är Solar Fields[20][21]. Albumet, vid namn Still Alive – the Remixes, gavs ut den 11 november 2008[22].

Soundtracket Still Alive till spelet är sjungen och skriven av Lisa Miskovsky, producerad i samarbete med Teddybears, Benny Benassi, Paul van Dyk, Junkie XL och Armand Van Helden.

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

 Mottagande
Samlingsbetyg
Tjänst Betyg
GameRankings (PC) 80.23%[23]
(X360) 79.47%[24]
(PS3) 78.70%[25]
Metacritic (PC) 81/100[26]
(X360, PS3)
79/100[27][28]
Recensionsbetyg
Publikation Betyg
1UP.com A-[29]
Computer and Video Games 9/10[30]
Edge 5/10[12]
Electronic Gaming Monthly A-, B+, B[31]
Eurogamer 8/10[32]
Game Informer 8/10[33]
GameSpot 7/10 (Xbox 360)[34]
GameSpy 4/5 stjärnor[35]
GameTrailers 8.3/10[36]
IGN 8.5/10 (PC)
7.4/10 (PS3)[37]
Official Xbox Magazine 9.5/10[38]
Play Magazine 9/10
VideoGamer.com 9/10[39]
Gamereactor 8/10[40]

Mirror's Edge har fått blandade betyg, men majoriteten av dem har varit positiva. PC-versionen av spelet har fått genomsnittsbetyget 81/100 enligt Metacritic[26] och betyget 80.23% från GameRankings[23]. Konsolversionerna har fått genomsnittsbetyget 79/100 enligt Metacritic[27][28].

Official Xbox Magazine gav spelet betyget 9,5 av 10 och berömde spelets "lysande känsla för rörelse och gameplay."[38] Play gav spelet 9 av 10, medan GameTrailers gav den 8,3 av 10. Computer and Video Games gav också ett positivt betyg och skrev att spelet hade "en lysande och unik upplevelse, även om de små skjutsekvenserna inte riktigt håller måttet."[30] IGN gav spelet 8,3 av 10, och betraktade spelet som ett "spännande och elegant äventyr", men "det första kapitlet av en franchise som inte riktigt står på sina fötter."[37] Ian Bogost av Gamasutra berömde spelet för att vara okonventionell, och betraktar spelet som "ett skjutspel som gör att man hatar att skjuta."[41]

Ett flertal spelkritiker hade delade åsikter om spelets stilistiska val. Edge gav spelet 5 av 10, och skrev att spelnivåerna kändes krystade och att det inte fanns någon verklig valfrihet genom nivåerna, utan bara flera förutbestämda banor.[12] The Guardian noterade spelets korta längd[42], och många recensioner kritiserade spelets "trial and errors[29][43][44].Trots att de gav spelet betyget 8 av 10 ogillade Eurogamer spelets handling för att vara ganska svamlig, och tillade att "(Mirror's Edge) kommer att dela publiken i mitten... En del kommer att kunna förbise dess gapande brister, men andra kommer aldrig att uppskatta dess briljanta stunder, och båda positioner är försvarliga..."[32]. "Andra recensenter ifrågasatte spelets stilistiska val på spelets animerade filmsekvenser[37], och dess ”trånga” känsla av några av spelets nivåer[12]

Kevin VanOrd från GameSpot gav betyget 7/10. I hans recension säger han att "Precis som sin hjältinna, Faith, försöker Mirror's Edge att hoppa över några betydande hinder, men till skillnad från Faith kan man inte alltid klara av hoppet. Detta är en modern variant av ett gammaldags plattformsspel, där man antas spela och spela om hopp-, grepp- och glidsekvenser tills man klarar av dem, eller åtminstone tillräckligt för att fortsätta jakten. Men till skillnad från sina föregångare handlar Mirror's Edge mer om hastighet och fart, och när man kan koppla sina rörelser i en felfri kombination av silkeslena rörelser är det ytterst spännande och tillfredsställande. Tyvärr har Mirror's Edge en tendens att snubbla över sina egna fötter, vilket får en att halka och glida konstant för att sedan genomgå ett tradigt hopp-pussel eller disiga mål som man måste sätta bromsarna på."[34]

"När man har hittat den bästa vägen genom en särskilt svår situation är det spännande att rusa igenom den utan att bekymra sig över att stoppas. Men detta händer inte den första gången, eller ens den femte gången man ska göra det. Man måste experimentera och finslipa sina färdigheter, då ett enkelt misstag kan få en att störta ner på gatan, eller kommer åtminstone stoppa ens steg."[34] VanOrd noterar också spelets laddningsproblem och dess otillfredsställande vapenattacker, men i övrigt tycker han att spelupplevelsen är förtjänt. "Mirror Edge är många saker: uppfriskande, upprörande, uppfylld och förvirrande". Det är inte för alla, och det snavar ofta för ett spel som håller hastigheten på en så hög aktning. Men trots alla dess svagheter och frustrationer gör det ett imponerande hopp; men den klarar dock inte av landningen."[34]

Försäljning[redigera | redigera wikitext]

Utvecklarna var övertygade om att Mirror’s Edge skulle säljas i totalt tre miljoner[45], men i februari 2009 rapporterade Electronic Arts att spelet hade sålts i ca en miljon exemplar[46]. Enligt en domstolshandling under oktober 2010 som hörde till den juridiska konflikten mellan EA och Edge Games har Mirror's Edge sålts i mer än två miljoner exemplar över hela världen[47], varav 750.000 av dessa kopior har sålts i Nordamerika. Iphone-versionen av spelet har sålts i mer än 37.000 exemplar[48].

Efterföljare[redigera | redigera wikitext]

IGN intervjuade EA sports ordförande Frank Gibeau den 4 mars 2011, där han bekräftade att Mirror's Edge 2 aldrig lades ner, och att de nu utvecklar spelet.[49] På E3 2013 visade DICE en teaser för det uppföljande spelet Mirror's Edge. Nya Mirror's Edge utvecklas i Frostbite Engine 3. Under E3 2015 avslöjades det att det nya Mirror's Edge spelet kommer heta Mirror's Edge Catalyst. De visade även en gameplay-trailer under E3 2015.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ [a b c d] ”Mirror's Edge Tech Info”. http://www.gamespot.com/pc/action/mirrorsedge/tech_info.html?tag=tabs;summary. Läst 16 februari 2009. 
 2. ^ Mirror's Edges eftertexter
 3. ^ Svenska PCGamer nr.144 December 2008 sid.18|Noterat "Mirror's Edge blir en trilogi"
 4. ^ [a b] Martin, Matt (2007-06-11). ”DICE promises to diversify with new projects”. GamesIndustry.biz. http://www.gamesindustry.biz/articles/dice-promises-to-diversify-with-new-projects. Läst 8 maj 2008. 
 5. ^ [a b] Ogden, Gavin (2007-06-29). ”New DICE shooter revealed”. Computer and Video Games. http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=166931. Läst 8 maj 2008. 
 6. ^ [a b c d e] Kuchera, Ben (2008-02-29). ”GDC: First peek at Mirror's Edge; don't look down!”. Ars Technica. http://arstechnica.com/journals/thumbs.ars/2008/02/29/notes-for-embargoed-mirrors-edge. Läst 8 maj 2008. 
 7. ^ [a b c] Suttner, Nick (2008-02-29). Mirror's Edge Preview”. 1UP.com. http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3166742. Läst 8 maj 2008. 
 8. ^ Edge staff (2007-07-29). ”Leap of Faith: DICE's Mirror's Edge. Edge. http://www.next-gen.biz/features/leap-faith-dices-mirrors-edge. Läst 4 februari 2010. 
 9. ^ http://www.youtube.com/watch?v=8zZKRVkZvtA
 10. ^ [a b] Ahearn, Nate (2008-02-29). Mirror's Edge First Look – Xbox 360 Preview”. IGN. http://xbox360.ign.com/articles/855/855848p1.html. Läst 8 maj 2008. 
 11. ^ Wilson, Mark (2008-02-29). ”Experiencing Hyperreality, Mirror's Edge Impressions”. Kotaku. http://kotaku.com/362114/experiencing-hyperreality-mirrors-edge-impressions. Läst 8 maj 2008. 
 12. ^ [a b c d] Plunkett, Luke (2007-07-23). Mirror's Edge Sounds Pretty Great”. Kotaku. Arkiverad från originalet den 2012-07-26. http://archive.is/8nXQ. Läst 8 maj 2008. 
 13. ^ [a b c] Bramwell, Tom (2008-02-29). Mirror's Edge Preview”. Eurogamer. http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=93740. Läst 8 maj 2008. 
 14. ^ [a b] Pellett, Matthew (2008-05-04). ”Preview: Mirror's Edge. CVG. http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=188249. Läst 8 maj 2008. 
 15. ^ Fahey, Mike (2008-05-06). Mirror's Edge In Motion”. Kotaku. http://kotaku.com/387711/mirrors-edge-in-motion. Läst 8 maj 2008. 
 16. ^ Miller, Ross (2008-05-07). Mirror's Edge reflects on Unreal Engine 3”. Joystiq. http://www.joystiq.com/2008/05/07/mirrors-edge-reflects-on-unreal-engine-3. Läst 8 maj 2008. 
 17. ^ Mirror's Edge. Illuminate Labs. http://www.illuminatelabs.com/gallery/mirror-s-edge. Läst 12 maj 2008. 
 18. ^ Totilo, Stephen (March 7, 2008). ”EA Discusses Mirror’s Edge Sickness Concerns, Lack Of Color Green”. MTV. http://multiplayerblog.mtv.com/2008/03/07/ea-discusses-mirrors-edge-sickness-concerns-lack-of-color-green. Läst 12 maj 2008. 
 19. ^ Yin-Poole, Wesley (2008-05-09). Mirror's Edge Interview”. Videogamer.com. http://www.videogamer.com/xbox360/mirrors_edge/preview-912-2.html. Läst 13 maj 2008. 
 20. ^ ”Interview with Mirror's Edge Music Composer Magnus Birgersson (aka Solar Fields)”. Music4Games. http://www.plurall.com/forum/comunidade/international-area/21774-interview-mirror-s-edge-music-composer-magnus-birgersson-aka-solar-fields/. Läst 2 februari 2010. 
 21. ^ Mirror's Edge Original Videogame Score”. http://www.amazon.com/dp/B0026WJFOC. 
 22. ^ ”DICE Announces Mirror’s Edge Remix Album Hitting Airwaves This November”. EA. 2008-10-07. http://news.ea.com/portal/site/ea/index.jsp?ndmViewId=news_view&ndmConfigId=1012492&newsId=20081007005420&newsLang=en. Läst 7 oktober 2008. 
 23. ^ [a b] ”Mirror's Edge - PC”. GameRankings. http://www.gamerankings.com/pc/941949-mirrors-edge/index.html. 
 24. ^ ”Mirror's Edge - Xbox 360”. GameRankings. http://www.gamerankings.com/xbox360/941951-mirrors-edge/index.html. 
 25. ^ ”Mirror's Edge - Playstation 3”. GameRankings. http://www.gamerankings.com/ps3/941950-mirrors-edge/index.html. 
 26. ^ [a b] ”Mirror's Edge - PC”. Metacritic. http://www.metacritic.com/game/pc/mirrors-edge. 
 27. ^ [a b] ”Mirror's Edge - Xbox 360”. Metacritic. http://www.metacritic.com/game/xbox-360/mirrors-edge. 
 28. ^ [a b] ”Mirror's Edge - Playstation 3”. Metacritic. http://www.metacritic.com/game/playstation-3/mirrors-edge. 
 29. ^ [a b] Suttner, Nick (2008-11-21). Mirror's Edge (Xbox 360)”. 1up.com. http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3171234. Läst 13 april 2009. 
 30. ^ [a b] ”PS3 Review: Mirror's Edge - ComputerAndVideoGames.com”. CVG. 2008-11-07. http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=201341. Läst 25 juni 2009. 
 31. ^ Suttner, Nick; Giancarlo Varanini, Andrew Pfister (December 2008). ”Mirror's Edge review”. Electronic Gaming Monthly (235): sid. 65. 
 32. ^ [a b] Donlan, Christian (2008-11-09). Mirror's Edge Review - Page 2 // Xbox 360 /// Eurogamer”. Eurogamer. http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=285845&page=2. Läst 11 december 2008. 
 33. ^ Reiner, Andrew (2009-09-22). ”Innovation Brings Players Between Gaming's Gloss and Edge”. Game Informer. http://gameinformer.com/games/mirrors_edge/b/xbox360/archive/2009/09/23/review.aspx. Läst 15 februari 2010. 
 34. ^ [a b c d] VanOrd, Kevin (2008-11-11). ”Xbox 360 Mirror's Edge Review”. GameSpot. http://www.gamespot.com/xbox360/action/mirrorsedge/review.html. Läst 11 november 2008. 
 35. ^ McGarvey, Sterling (11 november 2008). ”Mirror's Edge - PS3 Review”. GameSpy. http://ps3.gamespy.com/playstation-3/mirrors-edge/928833p1.html. 
 36. ^ ”Mirror's Edge video-review”. GameTrailers. 11 november 2008. http://www.gametrailers.com/video/review-hd-mirrors-edge/42567. 
 37. ^ [a b c] Charles, Onyett (2009-01-13). Mirror's Edge Review”. IGN. http://uk.pc.ign.com/articles/944/944372p1.html. Läst 13 april 2009. 
 38. ^ [a b] Curthoys, Paul (2008-11-07). ”Mirror's Edge”. Official Xbox Magazine. http://www.oxmonline.com/article/reviews/xbox360/m-r/mirrors-edge. Läst 15 februari 2010. 
 39. ^ Orry, Tom (11/11/2008). ”Mirror's Edge Review”. VideoGamer. http://www.videogamer.com/ps3/mirrors_edge/review.html. 
 40. ^ Sundberg, Mikael (2008-11-07). ”Mirror's Edge - Recension”. Gamereactor. http://www.gamereactor.se/recensioner/15853/Mirror%27s+Edge/. 
 41. ^ Bogost, Ian (2008-12-03). ”Features - Persuasive Games: Windows and Mirror's Edge. http://www.gamasutra.com/view/feature/3890/persuasive_games_windows_and_.php?page=1. Läst 7 februari 2010. 
 42. ^ Howson, Greg (2008-11-13). Mirror's Edge review”. The Guardian. http://www.guardian.co.uk/technology/gamesblog/2008/nov/13/playstation-microsoft. Läst 13 april 2009. 
 43. ^ Baker, Chris (2008-11-11). ”Review: Mirror's Edge, the First-Person Parkour Game You Must Play”. Wired News. http://blog.wired.com/games/2008/11/mirrors-edge-fi.html. Läst 13 april 2009. 
 44. ^ Hoggins, Tom (2009-02-27). Mirror's Edge review”. The Daily Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/scienceandtechnology/technology/technologyreviews/videogamereviewsandpreviews/3690013/Mirrors-Edge-review.html. Läst 13 april 2009. 
 45. ^ Edge Staff (2008-09-24). ”Mirror's Edge Projects 3M Sales”. Edge. http://www.next-gen.biz/news/mirrors-edge-projects-3m-sales. Läst 15 februari 2010. 
 46. ^ Faylor, Chris (2009-02-03). Mirror's Edge, Dead Space Break 1 Million”. Shacknews. http://www.shacknews.com/onearticle.x/57075. Läst 5 februari 2009. 
 47. ^ Ridgeley, Sean (7 oktober 2010). ”Mirror's Edge sales exceed 2 million, Mac version coming soon”. Neoseeker. http://www.neoseeker.com/news/15046-mirrors-edge-sales-exceed-2-million-mac-version-coming-soon/. 
 48. ^ Edge Games, Inc. v. Electronic Arts Inc. Order Denying Motion for Preliminary Injuction, Statement, p. 4
 49. ^ http://xbox360.ign.com/articles/115/1153661p1.html

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]