Missing People Sweden

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Missing People Sweden är en svensk ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer. Missing People Sweden är en rikstäckande organisation med ett tjugotal regionala avdelningar runtom i landet. Kärnan i organisationen är alla frivilliga personer som ger av sin tid för att hjälpa till i sökande efter försvunna personer. Över 60 000 personer har anmält sig till organisationens skallgångsregister (2019). Organisationen strävar efter att starta en sökinsats inom sex timmar från det att ett ärende kommit in till Missing People Swedens jour.

Missing People Sweden har ett nära samarbete med anhöriga, polis och med andra hjälporganisationer. När ett försvinnande kommer in till jouren kontrolleras det alltid mot polisen – att det finns en upprättad polisanmälan samt att det inte finns några hinder för att publicera efterlysningar eller genomföra sökinsatser. Efterlysningar publiceras på organisationens hemsida och Facebooksida.

Under 2018 tog Missing People Sweden emot 514 anmälningar om försvunna personer och 80% av dem Missing People Sweden letade efter hittades vid liv.

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Bli sökare

Aktuella efterlysningar