Hoppa till innehållet

Mitt i

Från Wikipedia
Mitt i vid Ringvägen i Stockholm, 2013

Mitt i är en helt annonsfinansierad lokaltidning.

Stockholm[redigera | redigera wikitext]

Mitt i ges ut i 31 versioner för olika områden i Storstockholm inklusive innerstaden. Den har funnits sedan 1982.[1]

Tidningarna delas ut på helgen i 857 000 exemplar (2012) från Botkyrka i söder till Vallentuna i norr. Mitt i uppger att man för närvarande (2024) har cirka en miljon läsare varje vecka.

Lokaltidningen Mitt i Stockholm AB förvärvades 1 december 2008 av Stampenkoncernen för 600 miljoner kronor[2], tillsammans med tidningar som Göteborgs-Posten, Nerikes Allehanda, Hallands Nyheter och Länstidningen i Södertälje.[3]

25 juni 2014 sålde Stampenkoncernen dessa gratistidningar till riskkapitalbolaget Segulah för 300 miljoner kronor.[4][5]

Då tidningen lanserades fick S-post ta hand om ansvaret för utdelningen, vilket de hade fram till maj 2011 då Posten tog över utdelningen.[6] Mitt i har 160 anställda och huvudkontoret, liksom redaktionen för alla lokala utgåvor, ligger i ett kontorskomplex i Marievik mellan Liljeholmen och Årsta. VD är Mikael Benkert och Chefredaktör är Joakim Fransson.

I juni 2020 inleddes ett samgående med konkurrenten Direktpress.[7][8]

Efter tre månaders integrationsarbete mellan DirektPress och deras Direkt-tidningar och Mitt i skedde premiären av nya tidningen den 3 oktober 2020 under rubriken "Äntligen Helg!". De 37 unika titlar som alla fortsatt heta Mitt i började från och med nu att istället delas ut på helgen av SDR.

Göteborg[redigera | redigera wikitext]

Lokaltidningen Mitt i finns även i Göteborg, från Askim i söder till Hisingen i norr.[9]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]