Mopedbil

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mopedbil: Aixam 400.
Mopedbil: Casalini Sulky

En mopedbil är ett fordon som juridiskt sett är en moped och inte en bil. Den har oftast en kabin med två sittplatser. En mopedbil kan vara utformad som en liten personbil eller liten lastbil. I Sverige räknas den som moped klass 1.

En mopedbil får väga högst 400 kg och lasten högst 260 kg. Motorns volym är högst 50 cm³ (Dieselmotor) eller effekten högst 4 kW (5,4 hästkrafter). Toppfarten är 45 km/h, precis som en EU-moped klass 1. Mopedbilar ska ha en LGF-skylt baktill.

Mopedbilar får köras från 15 års ålder av den som har AM-körkort för moped klass 1 (EU-moped). Mopedbilen behöver inte genomgå kontrollbesiktning, och är inte belagd med fordonsskatt.

Mopedbilar drivs vanligen av diesel, eftersom regelverket för mopeder då tillåter en större cylindervolym, vilket lämpar sig väl i mopedbilarna, som väger betydligt mer än en tvåhjulig moped. De modernaste modellerna använder sig av insprutningstekniken Common Rail.

Mopedbilar är relativt dyra jämfört med vanliga personbilar. Detta beroende på små tillverkningsserier och motorer dyra i inköp för fabrikerna. Tekniken med att bygga en modern mopedbil med godtagbar säkerhet och ändå hålla sig under viktgränsen på 350 kg är en orsak till kostsam produktutveckling.

Priset för en mopedbil ligger 2010 mellan 100 000 och 160 000 kr beroende på årsmodell och märke.

Säkerhet[redigera | redigera wikitext]

Mopedbilar är ett växande bekymmer. Mopedbilar har ofta veka karosser, vilket både ger dåligt skydd för resenärer och dyra reparationer för ägarna och försäkringsbolagen. Säkerhetsmässigt är EPA-traktor och A-traktor ofta ett säkrare och enligt vissa ett roligare och snyggare alternativ till mopedbil.[1]

De flesta mopedbilar består av plast och har ingen smulzon som vanliga bilar. Detta innebär att i många fall när det händer en olycka med ett annat fordon så avlider föraren och passageraren. [källa behövs]

Exempel på tillverkare[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Mopedbilar ett problem för försäkringsbolag: "Vill undvika en nära döden-upplevelse"” (på sv). allehanda.se. 16 september 2017. https://www.allehanda.se/artikel/vasternorrland/mopedbilar-ett-problem-for-forsakringsbolag-vill-undvika-en-nara-doden-upplevelse. Läst 24 september 2017. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]