Morön BK

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Morön BK
Skogsvallen, Morön BK:s hemmaplan.

Morön BK, grundad 1935, fotbollsklubb i Skellefteå.

Morön BK har ett herrlag i division 2, ett damlag i division 1 och juniorlaget i juniorallsvenskan. Moröns BK har ett farmarlag som heter Citykamraterna. Morön tog sig överraskande till final i inomhus-SM i fotboll 2003. I finalen mötte de Degerfors IF. Morön var nära seger men föll med 5-6. Morönspelaren Petter Andersson (pojklandslagsspelare) tog hem skytteligan i turneringen som har spelat för klubbar som Hammarby IF, Groningen och FC Midtjylland. Morön spelar i grönt och vitt. Spelplatsen heter Skogsvallen och ligger på Morön.

De tre senaste åren (2010, 2011, 2012) har herrlaget vunnit Sunnanåcupen som spelas mellan andra herrlag från Skellefteå och ibland Umeå.

Säsongen 2010 vann Morön BK Herrar Svenska division 3 Norra Norrland och gick därmed upp till Svenska division 2 Norra Norrland.

Mellan säsongerna 2011 och 2014 spelade Morön BK Herrar i Svenska division 2 Norra Norrland. Säsongen 2014 åkte Morön BK Herrar ner till division 3 Norra Norrland, efter säsongen avgick Kåre Granberg och Reinar Eskelinen som tränare för klubben. Fredrik Asplund och Simon Åström tog sedan över laget som tränare för Herr laget.

Säsongen 2015 vann Herrarna Svenska division 3 Norra Norrland och gick upp till division 2.