Nationella sekretariatet för genusforskning

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Nationella sekretariatet för genusforskning har ett nationellt uppdrag att främja genusforskning i Sverige. Sekretariatet är placerat vid Göteborgs universitet och invigdes den 2 september 1998.

Foto: Inga-Bodil Ekselius

Sekretariatet arrangerar mötesplatser, så som konferenser och seminarier inom och utom akademin, för och mellan forskare, finansiärer och beslutsfattare. Vartannat år anordnas g-konferensen, en nationell genusforskningskonferens.[1]

Nationella sekretariatet för genusforskning förmedlar nyheter om genusforskning och kunskapens villkor på genus.se. Sekretariatet gav tidigare ut tidskriften Genus[2] med nyheter och reportage om svensk genusforskning.

Sedan 2012 har sekretariatet i uppdrag av Nordiska ministerrådet att vara värd för det nordiska samarbetsorganet Nordisk information för kunskap om kön (NIKK).

Därutöver har sekretariatet ett antal större och mindre externt finansierade uppdrag och projekt. Läs mer om sekretariatets pågående och tidigare uppdrag här.

Föreståndare[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”g-konferenserna | Nationella sekretariatet för genusforskning” (på sv-SE). www.genus.se. http://www.genus.se/om-oss/om-sekretariatet/tidigare-konferenser/. Läst 5 april 2017. 
  2. ^ ”Tidningen Genus, arkiv | Nationella sekretariatet för genusforskning” (på sv-SE). www.genus.se. http://www.genus.se/vartmaterial/sorterat-pa-typ/tidningen-genus-arkiv/. Läst 5 april 2017. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]