Neelix

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Neelix
Star Trek-rollfigur
EthanPhillips.jpg
Ethan Phillips
Första framträdande "Caretaker"
Senaste framträdande "Homestead"
Skådespelare Ethan Phillips
Anknytning
Lojalitet Stjärnflottan
Grad ingen
Befattning Guide
Kock
Moralofficer
Diplomatisk rådgivare
Information
Art Talaxian
Kön Man
Hemvärld Rinax
Född Okänd
Död Okänd

Neelix, är en fiktiv karaktär i Star Treks universum av släktet Talaxianer och porträtteras av Ethan Phillips i TV-serien Star Trek: Voyager.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Neelix lever i deltakvadranten som köpman och handlar skrot men han är också en händig mångsysslare. Första gången han kommer i kontakt med USS Voyager är när han hjälper Kathryn Janeway att ta hand om Kazon Ogla. Neelix erbjuds efter det att bli en i besättningen på skeppet dels för hans händighet men kanske främst för sin lokala kännedom. Neelix stora kärlek Kes blir också en del av USS Voyagers besättning.

Kort efter sin ankomst på USS Voyager så utnämner Neelix sig till kock och gör om ett parti av mässen till kök. Hans kulinariska kunskaper tilltalar till en början inte besättningen men efter ett tag lär både Neelix och besättningen att anpassa sig.

För att underlätta kontakter med nya civilizationer tog dessutom Neelix på sig uppgiften som moralofficer. Detta medförde vissa diplomatiska uppgifter för att minimera missförstånd vid politiska möten.

Se även[redigera | redigera wikitext]