Nefertiti 2000

Från Wikipedia

Nefertiti 2000 är en av de nyaste serierna i tidningen Herman Hedning. Serien publicerades i Herman Hedning nr. 6/2006 - 5/2007. Nefertiti 2000 är ett spel som lever sig in i verkligheten.

Handling[redigera | redigera wikitext]

När Nefertiti hittar ett spel med namnet Nefertiti 2000 och sätter i det i sin spelkonsol kastas de bokstavligen in i spelet och upptäcker att de måste klara av uppdragen för att komma tillbaka till den riktiga världen.

Spelets handling[redigera | redigera wikitext]

Spelet går ut på att samla ögon som man i slutet ska smälta ihop till ett nytt öga till en enögd byst av Nefertiti. I slutet av varje uppdrag får spelaren ett öga som belöning.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

  • Nefertiti - Kallas ofta bara för Titi. Huvudfiguren som spelar spelet (med undantag av Bosch i taket då det är Fares som spelar för att rädda Titi). Hon är ett hittebarn som växt upp på ett fosterhem. Sitt namn har hon fått efter tatueringen på hennes axel föreställande drottning Nefertiti av Egypten.
  • Bob/Fares - Nefertitis gröna tamfågel. Heter egentligen Fares, men vill "bli någon" och har därför tagit sin största idols namn (för att "få lite av hans kraft"); Bob Dylan.
  • Den vita kaninen - En mystisk vit kanin som förföljer dem och försöker klara uppdragen före dem, genom att hitta ögonen först.

Utgivning[redigera | redigera wikitext]

Avsnitt Titel Öga Plats nivån utspelar sig på
1 Första uppdraget Stormens öga En 1800-talsbåt
2 Snake Eyes Uraeus, ormens öga Ett kasino i Las Vegas som ser ut som en pyramid
3 I Betraktarens Öga Horus öga Inuti guden Horus öga
4 Bosch i taket Hieronymus bosch konstnärliga öga Hieronymus Bosch tavla Den yttersta domen
5 Berliner Bullfest Hitlers öga Nazityskland
6 Chicago blues Titis egna öga 1930-talets Chicago
7 Game set och match Alla ögon är samlade Öken, förmodligen Libyska öknen
8 Grand finale Alla ögon är samlade INEF:s högkvarter