Nordmark–Klarälvens Järnvägar

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Nordmark–Klarälvens Järnvägar (NKlJ)
Allmänt
Plats Värmland
Sträcka SkoghallKarlstadHagforsFilipstad
Organisation
Invigd 1877
Avstängd 1990
Tekniska fakta
Längd 160 kilometer
Antal spår 1
Spårvidd 891 millimeter
Nordmarks station omkring 1890. På bangården NKlJ:s ånglok nr 4 ”Bengt Geijer” med vagnar som är lastade med kalksten från Limkullen.
Motorvagnar från NKlJ på Hagfors Industri- och Järnvägsmuseum

Nordmark–Klarälvens Järnvägar (NKlJ) är den smalspåriga (891 millimeter) järnväg som hade sträckningen SkoghallKarlstadHagforsFilipstad, och som byggdes och drevs av Uddeholmsbolaget. Att förkortningen blev NKlJ i stället för den mer naturliga NKJ berodde på att den senare redan var upptagen av Nora–Karlskoga Järnväg då NKlJ bildades 1880. Bolagets administrativa centrum låg i Hagfors och här lät man 1918 bygga ett nytt stort administrations- och stationshus efter arkitekt Ragnar Östbergs ritningar.[1]

Persontrafiken lades ner november 1964 och sista godståget gick i oktober 1990. Banan är idag helt riven, förutom sträckorna StjärnsforsHagfors, som används för dressinåkning, och Karlstad–Skoghall,[2] som är ombyggd till normalspår och trafikeras av godståg till Skoghalls bruk. Ett industri- och järnvägsmuseum finns i Hagfors och tankar på att utnyttja den kvarvarande bansträckan till Stjärnfors som museijärnväg har länge funnits. Ett flertal fordon från järnvägen finns bevarade både på museet i Hagfors och på andra museijärnvägar runt om i Sverige.

Banvallen mellan Karlstad och Uddeholm har idag gjorts om till en nio mil lång cykelled, Klarälvsbanan.

Det finns idéer från Uddeholms AB och Hagfors kommun att återuppbygga sträckan mellan Hagfors och Filipstad.[3][4]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Kulturmiljöprogramet Hagfors. Bl a om Ragnar Östberg
  2. ^ Järnvägsnätsbeskrivning 2011 – Utgåva 2009-12-13. Banverket 
  3. ^ Mårth, Rolf (19 februari 2009). ”Järnväg till Hagfors kan gå över Filipstad”. Filipstads Tidning/Nya Wermlands-Tidningen. http://www.nwt.se/filipstad/article483836.ece. 
  4. ^ Skorup, Arne (11 augusti 2012). ”Så kan Hagfors få en ny järnväg”. Nya Wermlands-Tidningen. http://nwt.se/hagfors/article1150917.ece. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]