Nyköpings Arenor, Rosvalla

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Nyköpings Arenor, Rosvalla
Rosvalla Event Center.jpg
Officiellt namnNyköpings Arenor, Rosvalla
PlaceringNyköping, Sverige
TypEvenemangsarena
Kapacitet6 000[1] (41:e)
ÄgareNyköpings kommun
Planstorlek8 hallar på 40 000 kvadratmeter[förtydliga]
Webbplats
Datum
Utbyggd2014

Nyköpings Arenor, Rosvalla är en evenemangsarena ägd av Nyköpings kommun. Arenorna omfattar åtta hallar under ett tak och motsvarar 40 000 kvm yta.[förtydliga] Här finns ishallar, boulebanor, pingishall, tennisbanor, bowlingbanor, sporthallar och en multihall för sport, mässor och konserter. Här finns även två restauranger. Anläggningen, som invigdes 2003, är hemmaarena för bland annat fotbollsklubben Nyköpings BIS som spelar på fotbollsarenan som dock är från 70-talet. Hösten 2014 invigdes en ny del av Rosvalla med bland annat tre fullstora sporthallar, varav huvudarenan har 2000 sittplatser, bordtennishall och ett stort gym. Där spelar idag Onyx Innebandy och IFK Nyköping Handboll sina hemmamatcher. Den nya arenan hyr Nyköpings kommun av Balder. Även en tennishall finns idag på området men den ägs och drivs av den lokala tennisklubben.[förtydliga]

Stora hallen[redigera | redigera wikitext]

Stora hallen.

Stora hallen uppfördes 2003 av byggföretaget Peab och ersatte den tidigare Rosvallahallen som huvudarena. Rosvallahallen (invigd 1982) är dock fortfarande i bruk och ingår i Nyköpings Arenor. Stora hallen hette tidigare Peab Arena/Peab-hallen.

Tidigare spelade det numera konkursade Nyköpings Hockey här, men idag[när?] är det Nyköping Gripen Hockeys, Nyköpings Hockey Ungdoms samt NHU Konståknings hemmaplan.

Stora hallen har 5 500 (18:e) platser, varav 4 500 är sittplatser. Publikrekordet är på 5 523 personer och det sattes vid mötet mellan Nyköpings Hockey och Brynäs IF i kvalserien till Elitserien 6 april 2005. Rosvallahallen har plats för ca 2 000 åskådare.

Större evenemang[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://stadiumdb.com/stadiums/swe/rosvalla_stadion