Ole Bramserud

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ole Bramserud
Sällskapsfilmerna-rollfigur
Skapad av Lasse Åberg
Första framträdande Sällskapsresan (1980)
Information
Alias Jon Skolmen
Hemland Norge
Nationalitet Norrman

Ole Bramserud är en rollfigur i Sällskapsfilmerna av och med Lasse Åberg. Han spelas av Jon Skolmen och är med i alla sex filmerna.

Ole Bramserud är norrman och Stig-Helmer Olssons tekniskt intresserade, prylgalna och lojale kompis, som ofta drar ut honom på alla resorna. Lasse Åberg har sagt i en intervju att Ole är själva motorn i filmerna, som driver på den passive Stig-Helmer.[1] De träffades för första gången på Arlanda i den första Sällskapsresanfilmen och fick sitta bredvid varandra på flygresan till Gran Canaria. På grund av överbokning fick de dela rum på hotellet, och denna korta tid tillsammans lade grunden för en lång vänskap. Ole har alltid med sig nya tekniska prylar på resorna, till exempel i Den ofrivillige golfaren när han har med sig en "peg-borr" till golfbanan. Ole är en hurtig och energisk kille och driver från och med tredje filmen ett eget företag som kallas Bramserud Advertising, där han håller på med affischer och reklamfilmer åt företag. Ole träffar liksom Stig Helmer en ny tjej i varje film som han blir tillsammans med och börjar sedan om som singel igen i nästa film.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Magnusson, Fredrik (23 december 2011). ”Stig-Helmer drabbas igen”. Lokaltidningen. http://lokaltidningen.se/stig-helmer-drabbas-igen-/20111223/artikler/312239999. Läst 16 juni 2015.