Olof Brundin

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Olof Brundin, född 25 maj 1961Lidingö, är en svensk journalist bosatt i Stockholm och Paris. Han var tidigare informationschef i mediekoncernen Schibsted som bland annat är ägare till Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Blocket, Hitta, och BytBil.

Olof Brundin anställdes på Aftonbladet år 1986 och var bland annat profilerad intervjuare under vinjetten "Olof Brundin möter", nöjeschef, nyhetschef på Aftonbladets allmänna redaktion samt åren 1996-1997 Aftonbladets Pariskorrespondent.

År 1998 blev han informationsdirektör i Aftonbladetkoncernen och 2007 utsågs han till Aftonbladets andreredaktör under den då nytillträdde chefredaktören Jan Helin.

Han har också varit verksam på redaktionella ledningsposter inom Sveriges Radio ("Efter Tre") och Sveriges Television.

Brundin var 1988–2012 gift med komikern Anna-Lena Brundin. Tillsammans har de två barn.[1] Brundin är sedan 2013 omgift med den svensk-franska cellisten Mimi Brundin-Sunnerstam.

Olof Brundin var initiativtagare till mässan "Med kärlek från Paris" som direktsändes den 1 februari 2015 i en rad svenska medier, bl a Aftonbladet TV och Sveriges Radio P1, från Svenska Kyrkan i Paris. Medverkande i mässan var bl a Özz Nûjen, Helle Klein och Sarah Dawn Finer. "Med kärlek från Paris" var en manifestation för att hedra offren i terrorattacken i Paris i januari, och en manifestation för yttrandefrihet och religionsfrihet.

Idag är Olof Brundin medarbetare i Tidskriften Fokus samt på Aftonbladets kultursidor.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Anna-Lena Brundin skiljer sig från Olof”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article14799058.ab. Läst 9 maj 2012.