På heder och samvete (TV-serie)

Från Wikipedia
På heder och samvete
JAG_title.svg
OriginaltitelJAG
GenreActionserie
Advokatserie
Dramaserie
Skapad avDonald P. Bellisario
MedverkandeDavid James Elliott (säsong 1-10)
Catherine Bell
(säsong 2-10)
Patrick Labyorteaux
(säsong 2-10)
John M. Jackson
(säsong 1-9)
MusikBruce Broughton (signaturmelodi)
Steve Bramson
(219 avsnitt)
Antal avsnitt227
Längd (per avsnitt)ca. 44 minuter
Antal säsonger10
LandUSA USA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagParamount Television
Belisarius Productions
Exekutiv producentDonald P. Bellisario
InspelningsplatsSanta Clarita, Kalifornien, USA
Sändning
OriginalkanalNBC (säsong 1)
CBS (säsong 2-10)
Originalvisning23 september 1995-29 april 2005
Bildformat4:3 (säsong 1-4)
16:9 (säsong 5-10)
LjudformatStereo
StatusAvslutad
Kronologi
SpinoffNCIS
Relaterade programNCIS: Los Angeles
Officiell webbplats
IMDb

På heder och samvete är en amerikansk TV-serie, inspelad från 1995 till 2005 som kretsar kring några anställda inom amerikanska marindepartementets auditörskår som åtalar, försvarar och utreder brott inom USA:s flotta och marinkår. På heder och samvete började sändas i USA 1995 på NBC och överlevde där enbart en säsong. Serien återupplivades våren 1997 på CBS där den fortsatte att gå i ytterligare nio säsonger fram till våren 2005. Serien skapades av Donald P. Bellisario och producerades i samarbete med Paramount Pictures.

Originaltiteln JAG är en förkortning av Judge Advocate General's Corps[1] På heder och samvete fick en spinoff i dess åttonde säsong, NCIS.

Synopsis[redigera | redigera wikitext]

På heder och samvete är i huvudsak en dramaserie med omväxlande inslag av rättegångsdrama, action-scener och såpopera. Serien har beskrivits som en blandning av filmerna Top Gun och På heder och samvete,[2] eller mellan Top Gun och Lagens änglar.[3] Serien var i hög grad ett ensembledrama där JAG:s högkvarter, i seriens fiktion placerat i Falls Church i Virginia utanför Washington DC, var den kontinuerliga samlings- och utgångspunkten. Avsnittens manus byggde ofta vidare på samtidshändelser - mer eller mindre tagna från nyhetshändelser - som berörande den amerikanska militären både vad gäller operativa händelser; till exempel Bosnienkriget och Kosovokriget, samt efter den 11 september 2001, givetvis Kriget mot terrorismen; samt mer interna spörsmål som Tailhook-skandeln, Don't ask, don't tell, samt diverse disciplin- och brottmål i utrednings- och rättegångsfas enligt Uniform Code of Military Justice.

Huvudpersonen, som medverkande i samtliga 10 säsonger, var Harmon Rabb, Jr. (spelad av David James Elliott) som innan seriens början var en hangarfartygsbaserad stridspilot i flottan som efter en olycka togs ur flygtjänst på grund av nattblindhet. Rabb vidareutbildade sig till jurist, och i seriens pilotavsnitt återfick han sina vingar efter en hjältemodig insats. Trots att serien utspelar sig i en fiktiv värld utan alltför många fantastiska element - med viss verklighetsförankring - så tog sig skaparna en hög grad av artistisk frihet, inte minst vad gäller auditörernas arbetsuppgifter.

Produktion[redigera | redigera wikitext]

Byggnaden som föreställer högkvarteret i Falls Church, Virginia ligger i verkligheten i Los Angeles-förstaden Pasadena och tillhör American Red Cross.[4]

Seriens producenter samarbetade med den amerikanska marinen och man använde militärbaser i södra Kalifornien som inspelningsplatser med jämna mellanrum, främst Naval Base Ventura County. Den 12–14 juli 1999 spelade man in scener med huvudrollsinnehavarna ombord på hangarfartyget USS John C. Stennis (CVN-74) utanför Kaliforniens kust för den femte säsongens första avsnitt.[5] Avsnitten 100 & 101 i följetongen Boomerang, också i den femte säsongen, spelades in i februari 2000 i Sydney, Australien. Produktionen erhöll även assistans från australiska flottan och filmade vid deras Fleet Base East.[6] Man filmade även vid Sydneys operahus, Bondi Beach och flygplatsen Kingsford Smith International Airport.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Huvudkaraktärer[redigera | redigera wikitext]

Marinens dåvarande generalauditör, konteramiral Donald Guter (mitten t.v.), besökte studion 2001-02-20 och gjorde ett cameo-framträdande i avsnittet "Liberty", i den sjätte säsongen. Från vänster till höger David James Elliott (Harm), Catherine Bell (Mac) och John M. Jackson (A.J.).
Harmon "Harm" Rabb, Jr. (David James Elliott)
Harm är från första säsongen en ogift kapten med officersexamen från United States Naval Academy som under seriens gång når graden kommendör. Harm är från början en flygare för F-14 Tomcat som fick sin inspiration till att bli en marinflygare av sin far, Harmon Rabb Senior, som sköts ned i Vietnam under Vietnamkrigetjulafton 1969. Jakten efter sanningen om vad som verkligen hände med hans pappa var länge ett centralt inslag i Harms liv: redan som sextonåring tog han sig till Laos och Kambodja för att söka efter sin försvunne far. I seriens fjärde säsong visar det sig att fadern togs som krigsfånge i Nordvietnam till Sovjetunionen där han avled i början av 1980-talet. Harm började läsa juridik och blev därefter placerad inom JAG efter att hans tidigare karriär som flygare tagit slut i samband med en olycka som förolyckades hans navigatör och det visade sig att han led av nattblindhet.
Sarah "Mac" MacKenzie (Catherine Bell)
Mac är från början (andra säsongen) major i marinkåren och auditör vid JAG, men blir under seriens gång befordrad till överstelöjtnant. Mac är språkbegåvad och talar flytande ryska, farsi och tyska, samt har en passion för att boxas. Hon hade besvärliga uppväxtförhållanden med en alkoholiserad far och en mor som lämnade henne vid 15 års ålder. Hennes morbror överste Matthew O'Hara (Vietnamveteran och mottagare av hedersmedaljen) inspirerade henne att bli officer i marinkåren.
Budrick J. "Bud" Roberts, Jr. (Patrick Labyorteaux)
Bud är under den första säsongen en återkommande karaktär som tjänstgör som pressofficer ombord på hangarfartyget USS Seahawk. I den andra säsongen kommenderas han till JAG som assistent till Harm och Mac, samtidigt som han på kvällstid läser in en juristexamen. Under den fjärde säsongen tar Bud examen och blir jurist i JAG. Under seriens gång blir han befordrad från fänrik till örlogskapten. Bud är gift med kapten Harriet Sims (Karri Turner), sedan den fjärde säsongen, och paret har flera barn. I slutet av den sjunde säsongen trampar Bud på en landmina i Afghanistan och förlorar undre delen av sitt ena ben.
Konteramiral Albert Jethro "A.J." Chegwidden (John M. Jackson)
A.J. Chegwidden är en f.d. Navy SEAL och Vietnamkrigsveteran som tillträdde posten som marinens generalauditör (Judge Advocate General of the Navy) i mitten av den första säsongen.[7] Han har en dotter, Francesca Paretti (Giuliana Santini)[8][9][10], i Italien från ett tidigare äktenskap med Marcella Paretti (Barbara Carrera), som var dotter till Neapels borgmästare.[11] Ofta blir A.J. något av en fadersfigur för Harmon Rabb Jr. och Sarah Mackenzie. A.J. gick i pension i slutet av den nionde säsongen. Chegwidden efterträddes i den tionde säsongen av generalmajor Gordon "Biff" Cresswell (David Andrews).
Kommendörkapten Peter Ulysses "Sturgis" Turner (Scott Lawrence)
Sturgis Turner kom till JAG i början av den sjunde säsongen. Afro-amerikan och kurskamrat med Harmon Rabb vid Annapolis. Har tidigare tjänstgjort som ubåtsofficer. Son till en baptistpastor och fältpräst.
Löjtnant Meg Austin (Tracey Needham)
Meg är förutom auditör också en datorexpert. Meg förekommer enbart i den första säsongen.

Återkommande karaktärer[redigera | redigera wikitext]

 • Generalauditörens skrivbiträde
  • Jason Tiner (Chuck Carrington) säsong 2-9 (102 avsnitt).
  • Jennifer Coates (Zoe McLellan) säsong 7-10 (63 avsnitt); växte upp i ett strängt prästhem och har ett kriminellt förflutet. Var krediterad som en av huvudrollsinnehavarna under säsong 10.
 • Marinministern (SECNAV)
 • Thomas "Tom" Boone (Terry O'Quinn) säsong 1-8 (10 avsnitt); bäste vän till Harms framlidne far och en mycket erfaren flygare. Var i pilotavsnittet kommendör och chef för flygflottiljen ombord på USS Seahawk. Befordras till konteramiral och var nominerad till viceamiral men blev anklagades för krigsförbrytelser under Vietnamkriget med anknytning till Phoenixprogrammet.[13]
 • Mic Brumby (Trevor Goddard) säsong 4-7 (42 avsnitt); utbytesofficer från Royal Australian Navy, var ett tag förlovad med Mac.
 • Teresa Coulter (Trisha Yearwood) säsong 3-7 (7 avsnitt); reservofficer och rättsläkare.
 • Victor "Gunny" Galindez (Randy Vasquez) säsong 5-9; underofficer i marinkåren med erfarenhet som polis i delstaten New Mexico. Arbetade vid JAG men bad om att få bli överförd till stridande förband efter 11 september-attackerna.
 • Roberta "Bobbi" Latham (Anne-Marie Johnson) säsong 3-7 (17 avsnitt); Ledamot av representanthuset från Detroit med intresse för kvinnofrågor. Examen från Yale Law School.
 • Clark Palmer (Peter Murnik) säsong 3-6 (7 avsnitt); f.d. hemlig agent för fiktiva säkerhetstjänsten DSD (Defense Security Division) som försökt döda Harmon Rabb flera gånger.
 • Renee Peterson (Cindy Ambuehl) säsong 5-8 (24 avsnitt); TV-producent och flickvän till Harmon Rabb.
 • Caitlin "Kate" Pike (Andrea Parker) säsong 1-6 (5 avsnitt); Harms första partner i pilotavsnittet. Kate återkom i tre avsnitt under den första säsongen samt i ett avsnitt i den sjätte säsongen.
 • Clayton Webb (Steven Culp) säsong 2-10 (41 avsnitt); arbetar åt CIA, även om han under den andra och tredje säsongen hävdade att han arbetade för utrikesdepartementet. Kommer från en spionfamilj, fadern arbetade för CIA och modern för NSA.

Som sig själva[redigera | redigera wikitext]

Bland de personer som "spelar sig själva" kan nämnas Oliver North[14][15][16], Jay Leno[17] och Bill O'Reilly.[18] Under främst den första säsongen använde man sig flera gånger av befintliga filmsekvenser med Bill Clinton i kombination med olika filmtekniker för att i likhet med filmer som Forrest Gump och Kontakt få det att se ut som att han var där på riktigt.[19][20][21][22][23] Filmklipp med George W. Bush förekom efter att denne blev USA:s president.

Koppling till TV-serien NCIS[redigera | redigera wikitext]

Kriminalserien NCIS, även den en skapelse av Bellisario, är en spin off som utspelas i samma fiktiva värld där huvudpersonerna istället för uniformerade militärjurister är civila special-agenter inom Naval Criminal Investigative Service. Pilotavsnittet för NCIS var en tvådelad följetong i På heder och samvetes åttonde säsong.[24]

Avsnitt[redigera | redigera wikitext]

Säsong 1 (1995-96)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
1.01
(1.01 & 1.02)
A New Life
(förlängt pilotavsnitt)
23 september 1995
1.03 Shadow 30 september 1995
1.04 Desert Son 7 oktober 1995
1.05 Déjà Vu 21 oktober 1995
1.06 Pilot Error 28 oktober 1995
1.07 War Cries 4 november 1995
1.08 Brig Break 2 december 1995
1.09 Scimitar 9 december 1995
1.10 Boot 6 januari 1996
1.11 Sightings 13 januari 1996
1.12 The Brotherhood 3 februari 1996
1.13 Defensive Action 13 mars 1996
1.14 Smoked 20 mars 1996
1.15 Hemlock 27 mars 1996
1.16 High Ground 3 april 1996
1.17 Black Ops 10 april 1996
1.18 Survivors 17 april 1996
1.19 Recovery 1 maj 1996
1.20 The Prisoner 8 maj 1996
1.21 Ares 22 maj 1996
1.22 Skeleton Crew Sändes aldrig i originalvisning

Säsong 2 (1997)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
2.01 (23) We the People 3 januari 1997
2.02 (24) Secrets 10 januari 1997
2.03 (25) Jinx 17 januari 1997
2.04 (26) Heroes 24 januari 1997
2.05 (27) Crossing the Line 31 januari 1997
2.06 (28) Trinity 7 februari 1997
2.07 (29) Ghosts 14 februari 1997
2.08 (30) Full Engagement 21 februari 1997
2.09 (31) Washington Holiday 28 februari 1997
2.10 (32) The Game of Go 28 februari 1997
2.11 (33) Force Recon 7 mars 1997
2.12 (34) The Guardian 28 mars 1997
2.13 (35) Code Blue 4 april 1997
2.14 (36) Cowboys & Cossacks 11 april 1997
2.15 (37) Rendezvous 18 april 1997

Säsong 3 (1997-98)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
3.01 (38) Ghost Ship 23 september 1997
3.02 (39) The Court-Martial of Sandra Gilbert 30 september 1997
3.03 (40) The Good of the Service 7 oktober 1997
3.04 (41) Blind Side 14 oktober 1997
3.05 (42) King of the Fleas 21 oktober 1997
3.06 (43) Vanished 28 oktober 1997
3.07 (44) Against All Enemies 4 november 1997
3.08 (45) Above and Beyond 11 november 1997
3.09 (46) Impact 18 november 1997
3.10 (47) People v. Rabb 25 november 1997
3.11 (48) Defenseless 9 december 1997
3.12 (49) Someone to watch over Annie 6 januari 1998
3.13 (50) With Intent to Die 13 januari 1998
3.14 (51) Father's Day 3 februari 1998
3.15 (52) Yesterday's Heroes 24 februari 1998
3.16 (53) Chains of Command 3 mars 1998
3.17 (54) The Stalker 17 mars 1998
3.18 (55) Tiger, Tiger 24 mars 1998
3.19 (56) Death Watch[25] 31 mars 1998
3.20 (57) The Imposter 21 april 1998
3.21 (58) The Return of Jimmy Blackhorse 28 april 1998
3.22 (59) Clipped Wings 5 maj 1998
3.23 (60) Wedding Bell Blues 12 maj 1998
3.24 (61) To Russia With Love (1/2) 19 maj 1998

Säsong 4 (1998-99)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
4.01 (62) Gypsy Eyes (2/2) 22 september 1998
4.02 (63) Embassy 29 september 1998
4.03 (64) Innocence 6 oktober 1998
4.04 (65) Going After Francesca 13 oktober 1998
4.05 (66) The Martin Baker Fan Club 20 oktober 1998
4.06 (67) Act of Terror 27 oktober 1998
4.07 (68) Angels 30 3 november 1998
4.08 (69) Mr. Rabb Goes To Washington 10 november 1998
4.09 (70) People v. Mac 17 november 1998
4.10 (71) The Black Jet 24 november 1998
4.11 (72) Jaggle Bells 15 december 1998
4.12 (73) Dungaree Justice 12 januari 1999
4.13 (74) War Stories 13 januari 1999
4.14 (75) Webb of Lies 9 februari 1999
4.15 (76) Rivers' Run 16 februari 1999
4.16 (77) Silent Service 23 februari 1999
4.17 (78) Nobody's Child 2 mars 1999
4.18 (79) Shakedown 30 mars 1999
4.19 (80) The Adversaries 13 april 1999
4.20 (81) Second Sight 27 april 1999
4.21 (82) Wilderness of Mirrors 4 maj 1999
4.22 (83) Soul Searching 11 maj 1999
4.23 (84) "Yeah, Baby" 18 maj 1999
4.24 (85) Goodbyes 25 maj 1999

Säsong 5 (1999-2000)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
5.01 (86) King of the Greenie Board (1/2) 21 september 1999
5.02 (87) Rules of Engagement (2/2) 28 september 1999
5.03 (88) True Callings 5 oktober 1999
5.04 (89) The Return 12 oktober 1999
5.05 (90) Front and Center 19 oktober 1999
5.06 (91) Psychic Warrior 2 november 1999
5.07 (92) Rogue 9 november 1999
5.08 (93) The Colonel's Wife 16 november 1999
5.09 (94) Contemptuous Words 23 november 1999
5.10 (95) Mishap 30 november 1999
5.11 (96) Ghosts of Christmas Past 14 december 1999
5.12 (97) Into the Breech 11 januari 2000
5.13 (98) Life or Death 18 januari 2000
5.14 (99) Cabin Pressure 1 februari 2000
5.15 (100) Boomerang, Part 1 8 februari 2000
5.16 (101) Boomerang, Part 2 15 februari 2000
5.17 (102) People v. Gunny 22 februari 2000
5.18 (103) The Bridge At Kang So Ri 29 februari 2000
5.19 (104) Promises 28 mars 2000
5.20 (105) Drop Zone 4 april 2000
5.21 (106) The Witches of Gulfport 25 april 2000
5.22 (107) Overdue & Presumed Lost 2 maj 2000
5.23 (108) Real Deal Seal 9 maj 2000
5.24 (109) Body Talk 16 maj 2000
5.25 (110) Surface Warfare 23 maj 2000

Säsong 6 (2000-01)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
6.01 (111) Legacy, Part 1 3 oktober 2000
6.02 (112) Legacy, Part 2 10 oktober 2000
6.03 (113) Florida Straits 17 oktober 2000
6.04 (114) Flight Risk 24 oktober 2000
6.05 (115) JAG TV 31 oktober 2000
6.06 (116) The Princess and the Petty Officer 14 november 2000
6.07 (117) A Separate Peace, Part 1 21 november 2000
6.08 (118) A Separate Peace, Part 2 28 november 2000
6.09 (119) Family Secrets 12 december 2000
6.10 (120) Touch and Go 9 januari 2001
6.11 (121) Baby, It's Cold Outside 16 januari 2001
6.12 (122) Collision Course 30 januari 2001
6.13 (123) Miracles 6 februari 2001
6.14 (124) Killer Instinct 13 februari 2001
6.15 (125) Iron Coffin 20 februari 2001
6.16 (126) Retreat, Hell 27 februari 2001
6.17 (127) Valor 13 mars 2001
6.18 (128) Liberty 27 mars 2001
6.19 (129) Salvation 10 april 2001
6.20 (130) To Walk on Wings 24 april 2001
6.21 (131) Past Tense 1 maj 2001
6.22 (132) Lifeline 8 maj 2001
6.23 (133) Mutiny 15 maj 2001
6.24 (134) Adrift, Part 1 22 maj 2001

Säsong 7 (2001-02)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
7.01 (135) Adrift, Part 2 25 september 2001
7.02 (136) New Gun in Town 2 oktober 2001
7.03 (137) Measure of Men 9 oktober 2001
7.04 (138) Guilt 16 oktober 2001
7.05 (139) Mixed Messages 23 oktober 2001
7.06 (140) Redemption 30 oktober 2001
7.07 (141) Ambush 6 november 2001
7.08 (142) Jagathon 13 november 2001
7.09 (143) Dog Robber, Part 1 20 november 2001
7.10 (144) Dog Robber, Part 2 27 november 2001
7.11 (145) Answered Prayers 11 december 2001
7.12 (146) Capital Crime 8 januari 2002
7.13 (147) Code of Conduct 15 januari 2002
7.14 (148) Odd Man Out 22 januari 2002
7.15 (149) Head to Toe 5 februari 2002
7.16 (150) The Mission 26 februari 2002
7.17 (151) Exculpatory Evidence 5 mars 2002
7.18 (152) Hero Worship 12 mars 2002
7.19 (153) First Casualty 26 mars 2002
7.20 (154) Port Chicago 9 april 2002
7.21 (155) Tribunal 30 april 2002
7.22 (156) Defending His Honor 7 maj 2002
7.23 (157) In Country (1/3) 14 maj 2002
7.24 (158) Enemy Below (2/3) 21 maj 2002

Säsong 8 (2002-03)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
8.01 (159) Critical Condition (3/3) 24 september 2002
8.02 (160) The Promised Land 1 oktober 2002
8.03 (161) Family Business 8 oktober 2002
8.04 (162) Dangerous Game 15 oktober 2002
8.05 (163) In Thin Air 22 oktober 2002
8.06 (164) Offensive Action 29 oktober 2002
8.07 (165) Need to Know 5 november 2002
8.08 (166) Ready or Not 12 november 2002
8.09 (167) When the Bough Breaks 19 november 2002
8.10 (168) The Killer 26 november 2002
8.11 (169) All Ye Faithful 17 december 2002
8.12 (170) Complications 7 januari 2003
8.13 (171) Standards of Conduct 21 januari 2003
8.14 (172) Each of Us Angels 4 februari 2003
8.15 (173) Friendly Fire 11 februari 2003
8.16 (174) Heart and Soul 18 februari 2003
8.17 (175) Empty Quiver 25 februari 2003
8.18 (176) Fortunate Son 18 mars 2003
8.19 (177) Second Acts 1 april 2003
8.20 (178) Ice Queen
(NCIS Spin off del 1)
22 april 2003
8.21 (179) Meltdown
(NCIS Spin off del 2)
29 april 2003
8.22 (180) Lawyers, Guns, and Money 6 maj 2003
8.23 (181) Pas de Deux 13 maj 2003
8.24 (182) A Tangled Webb, Part 1 20 maj 2003

Säsong 9 (2003-04)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
9.01 (183) A Tangled Webb, Part 2 26 september 2003
9.02 (184) Shifting Sands 3 oktober 2003
9.03 (185) Secret Agent Man 10 oktober 2003
9.04 (186) The One That Got Away 17 oktober 2003
9.05 (187) Touchdown 24 oktober 2003
9.06 (188) Back in the Saddle 31 oktober 2003
9.07 (189) Close Quarters 7 november 2003
9.08 (190) Posse Comitatus 14 november 2003
9.09 (191) The Boast 21 november 2003
9.10 (192) Pulse Rate 2 december 2003
9.11 (193) A Merry Little Christmas 12 december 2003
9.12 (194) A Girl's Best Friend 9 januari 2004
9.13 (195) Good Intentions 16 januari 2004
9.14 (196) People v. SECNAV 6 februari 2004
9.15 (197) Crash 13 februari 2004
9.16 (198) Persian Gulf 20 februari 2004
9.17 (199) Take It Like a Man 27 februari 2004
9.18 (200) What If? 12 mars 2004
9.19 (201) Hard Time 2 april 2004
9.20 (202) Fighting Words 30 april 2004
9.21 (203) Coming Home 7 maj 2004
9.22 (204) Trojan Horse 14 maj 2004
9.23 (205) Hail and Farewell, Part 1 21 maj 2004

Säsong 10 (2004-05)[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Ursprungligt visningsdatum i USA
10.01 (206) Hail and Farewell, Part 2 24 september 2004
10.02 (207) Corporate Raiders 1 oktober 2004
10.03 (208) Retrial 15 oktober 2004
10.04 (209) Whole New Ball Game 29 oktober 2004
10.05 (210) This Just In from Baghdad 5 november 2004
10.06 (211) One Big Boat 12 november 2004
10.07 (212) Camp Delta 19 november 2004
10.08 (213) There Goes the Neighborhood 26 november 2004
10.09 (214) The Man on the Bridge 10 december 2004
10.10 (215) The Four Percent Solution 17 december 2004
10.11 (216) Automatic for the People 7 januari 2005
10.12 (217) The Sixth Juror 14 januari 2005
10.13 (218) Heart of Darkness 4 februari 2005
10.14 (219) Fit for Duty 11 februari 2005
10.15 (220) Bridging the Gulf 18 februari 2005
10.16 (221) Straits of Malacca 25 februari 2005
10.17 (222) JAG: San Diego 11 mars 2005
10.18 (223) Death at the Mosque 1 april 2005
10.19 (224) Two Towns 8 april 2005
10.20 (225) Unknown Soldier 15 april 2005
10.21 (226) Dream Team 22 april 2005
10.22 (227) Fair Winds and Following Seas
(sista avsnittet)
29 april 2005

På svenska TV-kanaler[redigera | redigera wikitext]

Långt från "Rederiets" Freja stävar "Seahawk" fram, ett hangarfartyg där stridsplan lyfter och landar, havet rullar och stämningen är tuff. En av krigsfartygets kvinnliga piloter hittas död i havet. Vad har hänt? Självmord, olycka - eller mord?
– Ammi Bohm, Expressen, september 1996[26]

Det första avsnittet av På heder och samvete visades i svensk TV på TV3 den 8 september 1996[3] och hade som mest 408 000 tittare under den första säsongen.[27] På TV3 fortsatte serien att visas fram till dess att det sista avsnittet sändes den 26 februari 2006.[28] Repriser har förutom på TV3 även visats på ZTV, Viasat Nature/Crime och på TV8.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, JAG (TV series), 19 oktober 2010.
Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, JAG characters, 22 september 2010.
Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, List of JAG episodes, 8 oktober 2010.

Notförteckning[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ Den korrekta förkortningen för Judge Advocate General's Corps är JAGC. En auditör Judge Advocate förkortas JA.
 2. ^ Sidén, Hans, Flott flottist som lagens väktare, Göteborgs-Posten, 1996-09-22
 3. ^ [a b] Berglund, Lars Olof, DAGENS TV-VAL: söndag 8 SEPTEMBER, Aftonbladet, 1996-09-05
 4. ^ http://redcrossla.org/sangabrielpomonavalley/about/rent/ Arkiverad 28 januari 2011 hämtat från the Wayback Machine. (engelska), läst 2011-01-27
 5. ^ https://web.archive.org/web/20000930162225/http://www.cvn74.navy.mil/statesman_on-line/pages/jag.htm (engelska), läst 2011-01-02
 6. ^ www.defence.gov.au/news/navynews/editions/2000/02_07_00/story04.htm (engelska) Arkiverad 4 april 2012 hämtat från the Wayback Machine., läst 2011-01-25
 7. ^ Säsong 1, avsnitt 14, Smoked
 8. ^ Säsong 3, Avsnitt 13, With Intent to Die
 9. ^ Säsong 3, Avsnitt 17, The Stalker
 10. ^ Säsong 3, Avsnitt 22, Clipped Wings
 11. ^ Säsong 4, avsnitt 4, Going After Francesca
 12. ^ Säsong 9, avsnitt 14, People v. SECNAV
 13. ^ Säsong 6, avsnitt 6-7, A Separate Peace
 14. ^ Säsong 1, avsnitt 4, Desert Son
 15. ^ Säsong 1, avsnitt 15, Hemlock
 16. ^ Säsong 8, avsnitt 8, Ready or Not
 17. ^ Säsong 1, avsnitt 1-2, A New Life
 18. ^ Säsong 8, avsnitt 15, Friendly Fire
 19. ^ Säsong 1, avsnitt 3, Shadow
 20. ^ Säsong 1, avsnitt 9, Scimitar
 21. ^ Säsong 2, avsnitt 1, We the People
 22. ^ Säsong 3, avsnitt 8, Above and Beyond
 23. ^ Säsong 5, avsnitt 9, Contemptuous Words
 24. ^ Säsong 8, avsnitt 20-21, Ice Queen & Meltdown
 25. ^ Fortsättning på första säsongens sista avsnitt, "Skeleton Crew".
 26. ^ Bohm, Ammi, TV-TIPS, Expressen, 1996-09-05
 27. ^ Osignerad, Piloten som blev advokat, Helsingborgs Dagblad, 1997-09-21
 28. ^ Björkman, Anders, BJÖRKMANS TV. Varför fick vi ingen kaka till kaffet?, Expressen, 2006-02-26

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]