PRV-motorn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

PRV-motorn (internationellt även kallad Douvrin V6) är det vanliga namnet på den ottomotor i V6-formation som utvecklades på 1970-talet av Peugeot, Renault och Volvo (därav PRV) och tillverkades i nära en miljon exemplar mellan 1974 och 1998.

Fabriken låg i Douvrin i Frankrike, där Peugeot och Renault redan hade gemensam motortillverkning i företaget La Française de Mécanique (FM). Volvo anslöt sig till projektet 1971. Det gemensamma företaget skulle från början ha tillverkat en V8-motor, men bensinkrisen i början av 1970-talet och efterföljande skatter för motorer större än 2,8 liter gjorde att man i stället konstruerade en V6:a. En följd av denna kursändring är att PRV-motorn i stället för 60 graders vinkel mellan cylinderbankerna, som är vanligast för V6:or, i stället har V8:ans typiska 90-gradersvinkel.

Den första bilmodell som hade PRV-motorn var Volvo 260, introducerad till modellåret 1975, och strax därefter följde Renault 30 och Peugeot 604. Motorn har sedan dess sålts till många tillverkare och återfunnits i ett flertal bilmodeller. Via Peugeot kom PRV-motorn att användas av Citroën och Talbot. Renaults ägande i American Motors Corporation gjorde att motorn användes i Eagle Premier och Dodge Monaco. Totalt tillverkades 970 315 PRV-motorer.

Tekniska problem[redigera | redigera wikitext]

En hel del av de tidiga motorerna av denna typ drabbades av problem med utslitna kamaxlar och tillhörande vippor. Detta orsakades av dåliga oljetätningar som gjorde att luftbubblor kom in i oljan som pumpades upp till kamaxlarna.

Cylinderfodren hade också en tendens att sjunka ner i blocket, vilket också ledde till motorrenovering. Sammantaget var de här problemen orsak till att en del Volvo 264:or i efterhand fick motorn utbytt till en vanlig B21.

Bränslesystem[redigera | redigera wikitext]

Biltillverkarna valde olika leverantörer av förgasare. Peugeot utrustade sina motorer med Solex-förgasare, medan Renault anlitade Weber. Volvo i sin tur kom fram till att SU-förgasare var den bästa lösningen. För insprutningsversionerna var det Bosch K-Jetronic som kom till användning.

Urval av bilmodeller som sålts med varianter av PRV-motorn[redigera | redigera wikitext]

PRV-motorn i DeLorean DMC-12