Pablo – pingvinen som alltid frös

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Pablo – pingvinen som alltid frös (engelska: The Cold-Blooded Penguin) är en av rollfigurerna i Disneyfilmen Tre Caballeros från 1945.

Berättelsen om Pablo finns även som barnbok av Robert Edmunds, från 1946.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I historien om Pablo lever han med sin pingvinkoloniAntarktis. Alla de andra pingvinerna trivdes och lekte runt i snön medan Pablo fryser och står inte ut med det kalla klimatet. Han försöker med alla möjliga metoder att hålla värmen t.ex. som att binda fast en kamin på ryggen men det går inte så bra och det slutar alltid i fiasko. Han bestämmer sig för att det nog och börjar såga av biten av isflaket där hans hus är lokaliserat på i formen av en båt och ger sig iväg. Efter några dagar till havs börjar han känna värmen komma böljande och lägger sig ner för att njuta av den. Allt går enligt planerna och han passerar södra Afrika och Sydamerikas sydspets, ända tills han närmar sig ekvatorn - då börjar isflaket att smälta. Pablo lyckas dock resa vidare i ett magiskt badkar som drivs av duschröret. Till slut når Pablo fram till en av Galapagosöarna och slår sig ner för gott. Han bygger en hydda av torra palmblad och sätter upp en hängmatta. Där trivs han i tropikerna, men längtar ibland efter svalare väder.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”The Three Caballeros” (på engelska). Comhem. http://web.comhem.se/~u70901683/movies/three_cabelleros/3caballeros.htm. Läst 18 augusti 2016.