Panfu

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Panfu
Logopanfu2.jpg
Webbplats
SpråkSvenska (men finns även i tysk, fransk, spansk, holländsk, polsk, engelsk, norsk, finsk, dansk och turkisk version)
ÄgareYoung Internet GmbH, Christan "Superchristb" (Panfu.world)
Historik
SkapareKay Kuehne & Moritz Hohl (Panfu), Christan "Superchristb" (Panfu.world), Robin Heidrich (Panfu.me), "Altro50" (Pandaland), Satoshi Furude (Pannun), "Djaye" (Panfu.pw)
StartadDecember 2007: tyska
Februari 2008: franska, spanska, holländska
April 2008: polska, engelska
Juli 2008: svenska, norska, finska, danska
Juli 2010: portugisiska
September 2010: turkiska
Sommar 2017(Panfu.world): tyska, engelska, polska
Sommar 2017 (Panfu.me): tyska, engelska, spanska, polska
Statistik
Alexa-ranking298 379
KommersiellJa
Övrigt
RegistreringKrävs, men kostar inget.
Länk
StatusOffline (Panfu), Kommande (Panfu.world)

Panfu var en virtuell värld för barn och ungdomar mellan 6 och 14 år. Efter att ha registrerat sig kostnadsfritt blev spelaren en panda som kunde gå runt i Panfu och chatta med andra pandor. Man kunde även köpa kläder att styla sin panda med, möbler att ha i sin träkoja, och man kunde köpa tre olika sorters husdjur: Bollys, Wobbys och Pokopets som man fick ta hand om. Det fanns även massor av olika minispel på hela ön, som spelarna kunde spela för att samla "pandamynt" i. Dessa mynt kunde sedan användas för att köpa kläder, möbler .o.s.v. Dock kunde endast de som betalat för "guldmedlemskap" köpa saker i spelet. För de som inte betalade gick det endast att köpa väldigt få saker, bl.a vykort. Det finns även andra funktioner som krävde att man var en "guldpanda". Spelet avtog avsevärt i popularitet när Panfu valde att ta bort chattfunktionen, och användare tvingades hålla sig till förutbestämda fraser såsom "Hej!" och "Vill Någon Komma På Festen?" I november 2016 så lade spelet permanent ner och webbsidan blev borttagen från nätet.

Men år 2018 kom spelet tillbaka, panfu.me, som är en beta version av spelet. Det kommer inte att uppdateras mer, men spelet kommer att finnas kvar på internet.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]