Paulo Silva

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Paulo Silva, februari 2011.

Paulo Silva, född 1974, politiker (miljöpartist), språkrör för Grön Ungdom 1996-99 (tillsammans med Maria Wetterstrand).

Paulo Silva är född i Uruguay och delvis uppvuxen i Moçambique.

Paulo Silva var kandidat till Europaparlamentet vid valet 2004 och lanserades som EU-positiv miljöpartist med stöd av bland annat nätverket Grönt Europa. I valberedningens förslag stod han på femte plats på listan, något som också motsvarades av mycket bra resultat i provvalet till detsamma, men när kongressen skulle fastställa listan till Europaparlamentet petades han ner till 25:e plats. Efter en intensiv personvalskampanj där bland annat riksdagsledamöterna Mikaela Valtersson och Lars Ångström uttalat sitt stöd för Silvas kandidatur fick han 5,58 % av rösterna i valet[1], vilket visserligen var över 5 %-spärren men som inte räckte till en plats i Europaparlamentet då både Carl Schlyter och Eva Goes fick fler kryss än Paulo Silva.

Mellan 2002-2006 arbetade Paulo Silva på finansdepartementet och var samtidigt rådgivare till Miljöpartiets språkrör. Efter att ha jobbat en tid som konsult på PR-byrån Westander återvände han till riksdagen för att arbeta med det rödgröna samarbetet och som chef för språkrörens stab. Paulo Silva var ledamot i den rödgröna planeringsgruppen som utformade oppositionens valrörelse inför riksdagsvalet 2010. Efter riksdagsvalet 2010 återvände Paulo Silva till PR-byrån Westander. I februari 2011 sade han upp sig från Westander för att bli seniorkonsult och delägare i PR-byrån New Republic[2].

Han blev vid valet 2006 invald i Stockholms kommunfullmäktige. Han lämnade uppdraget 2008.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Valmyndigheten: Personröster
  2. ^ New Republic
Företrädare:
Håkan Wåhlstedt
Yvonne Ruwaida
Grön Ungdoms språkrör
1996–1999
Tillsammans med:
Maria Wetterstrand
Efterträdare:
Gustav Fridolin
Sofi Löfstedt