Hoppa till innehållet

Peking Fanz

Från Wikipedia
Peking Fanz under östgötaderbyt 2012 mellan IFK Norrköping och Åtvidabergs FF
Peking Fanz under hemmamatchen IFK Norrköping - Landskrona BoIS 2010
Peking Fanz under östgötaderbyt 2012 mellan IFK Norrköping och Åtvidabergs FF

Peking Fanz är en supporterklubb för IFK Norrköping. Föreningen bildades 29 maj 1997 för att organisera den då spirande hejarklacken. I början hette supporterklubben Peking Stars, men bytte efter ett par månader till namnet Peking Fanz.

Ur föreningens stadgar:

Peking Fanz är en ideell kamratstödjande förening. Peking Fanz har två huvudsyften:

  • Att tillsammans med IFK Norrköping forma en klack som båda föreningarna har glädje och nytta. Att medverka till att folk åter vill gå på fotboll.
  • Att vara föredöme för andra, visa att man kan stötta "sitt" lag utan inslag av våld, uppvigling, hatramsor och förargelseväckande beteende.

Man ger ut tidningen Brölet. Under IFK Norrköpings hemmamatcher håller man till på Östgötaportens (tidigare Idrottsparken, Nya Parken, i folkmun "Parken") Norra läktare och ståplatssektion; Curva Nordahl. Peking Fanz arrangerar resor till nästan alla IFK Norrköpings bortamatcher.

Antalet medlemmar låg under våren 2011 på ungefär 500. Under 2002, som var föreningens medlemsmässigt största år, var man kring 1600.

Man samarbetar med TIFO-gruppen Pekings Tifogrupp.

Peking Ultras[redigera | redigera wikitext]

Peking Ultras, PU, är helt fristående från Peking Fanz, men samarbetar med den senare. Boys NKPG var en f. d. grupp bestående av yngre medlemmar, vilka senare har upptagits i Peking Ultras. Den nya organisation för yngre medlemmar heter Peking PUppies och bildades 2009. PU är en traditionell ultrasgrupp som sysslar med läktaraktiviteter, sånger, koreografier, tifon och liknande. Gruppen samarbetar med andra ultras, både i Sverige och övriga Europa.

Peking PUppies[redigera | redigera wikitext]

Peking PUppies (PP09) är en ultrasgruppering för yngre som skapades 2009. Det är en undergrupp till Peking Ultras och deras huvudsakliga uppgift är att stötta IFK Norrköping genom läktaraktiviteter som sång, flaggor, banderoller m.m. Peking Puppies står vid Peking Fanz sektion på IFK Norrköpings Hemmamatcher.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]