Phantasy Star Online

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Phantasy Star Online
År2000
UtvecklareSonic Team
UtgivareSega
GenreRPG
Antal spelare1-flera
FormatDreamcast, Windows, NGC (PSO Ep I&II), Xbox (PSO Ep I&II)
MedieformatCD-Rom
Arbetslag
ProducentYuji Naka
MusikHideaki Kobayashi
Fumie Kumatani
ProgrammeringYuji Naka
Datorspelsportalen

Phantasy Star Online (PSO), är ett dator- och TV-spel i serien Phantasy Star. Det skiljer sig från de tidigare spelen i serien genom att striderna utförs i realtid istället för i ett turbaserat läge och genom att spelet i första hand är anpassat för att spelas online tillsammans med andra spelare. PSO gjordes ursprungligen till Segas Dreamcast men porterades till Windows (den versionen såldes dock endast i Asien). Phantasy Star Online: Episode I & II släpptes senare till Xbox och GameCube, medan Phantasy Star Online Episode III: C.A.R.D. Revolution enbart släpptes till GameCube.

Xbox-versionen porterades till PC under namnet Phantasy Star Online: Blue Burst under 2004 (dock enbart i Japan; den amerikanska och europeiska premiären skedde först ett år senare). Nyheter för den versionen var flera nya objekt och funktioner från Episode IV.

Episode I[redigera | redigera wikitext]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Din hemplanet hotas av undergång, vilket leder till att ett antal nybyggare skickas iväg till planeten Ragol för att avgöra om planeten är lämplig för bebyggelse. En koloni startas och då inget ovanligt händer skickas ett meddelande tillbaka till hemplaneten, med löften om en trygg värld att leva i.

När nästa rymdskepp kommer till Ragol sju år senare sker en explosion på planeten; Hunters skickas ner till planeten för att samla information om vad som hänt. Vid denna tidpunkt kommer spelaren in i spelet, som en av dem som utför uppdragen. Snart inser personerna på planeten att något inte stämmer.

Områden[redigera | redigera wikitext]

Det finns 4 olika typer av områden på Ragol; skog, grottor, gruvor och ruiner. På varje område finns motståndare med olika utseende. Motståndarnas attacker, snabbhet och liv kan dock variera kraftigt beroende på den valda svårighetsgraden.

Handling (Episode II)[redigera | redigera wikitext]

Heathcliff Flowen är en känd Hunter som har försvunnit. Spelarens uppdrag är hitta denna Flowen, vilket genomförs genom två virtuella banor ("VR Temple" och "VR Spaceship"). Efter att ha genomfört dessa två banor kommer spelaren till något som kallas "Central Control Area", där nästa uppdrag väntar. Något har upptäckts på ön Gal da Val, där Flowen tros befinna sig. Väl där visar det sig existera en underjordisk fabrik under Gal da Val, som kallas "Seabed".

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]