Phoebe Halliwell

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Phoebe Halliwell
Förhäxad-rollfigur
Alyssa Milano 2011 cropped.jpg
Alyssa Milano spelar Phoebe Halliwell i Förhäxad
Skapad av Brad Kern
Första framträdande Something Wicca This Way Comes
Senaste framträdande Forever Charmed
Skådespelare Alyssa Milano
Samantha Goldstein (barn)
Frances Bay (gammal)
Antal avsnitt 178 (säsong 1 - 8)
Information
Kön Kvinna
Hårfärg Brunt
Ögonfärg Bruna
Längd 157 cm (5.2")
Hemland USA
Född 2 november 1975 (42 år)
San Francisco
Make Coop (kupid)
Föräldrar Patty Halliwell
Victor Bennett
Barn En ofödd son, med Cole Turner/Källan
P.J. Halliwell
Parker Halliwell
En framtida dotter
Syskon Prudence "Prue" Halliwell
Piper Halliwell
Paige Halliwell
Magiska krafter Se in i framtiden
Levitera (sväva)
Grundläggande magi

Phoebe Halliwell är en rollfigur i TV-serien Förhäxad (Charmed) som spelas av Alyssa Milano. I de tre första säsongerna är Phoebe den yngsta av systrarna Halliwell. Efter Prues död hittade Phoebe och Piper sin halvsyster Paige, som tog Prues plats.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

När Phoebe var yngre var hon vild och arbetslös. Hon testade att jobba på Prues jobb, auktionshuset Bucklands Auction House, men det fungerade inte. Phoebe fick en vision från ett föremål som skulle säljas, vilket ställde till med problem för Prue. Efter det jobbade hon som husmäklare ett tag, men hon slutade eftersom hon inte ville ljuga om sin chefs otrohetsaffär. Nu jobbar hon på The Bay View Mirror som kolumnist. På grund av sin kolumn hon skriver i tidningen är Phoebe populär och välkänd. Phoebe har gått på college två gånger och har nu gått en tredje gång i syfte att studera psykologi eftersom hon är en kolumnist. På äldre dagar jobbar hon fortfarande på The Bay Mirror, men hon hjälper folk att hitta kärleken.

Krafter[redigera | redigera wikitext]

I början fick Phoebe visioner, dvs. att hon kan se framtiden. Senare utvecklas kraften och Phoebe kan då se bakåt i tiden. I brist på en fysisk kraft lär sig Phoebe kampsport för att ändå kunna vara delaktig i kampen mot ondskan. Längre fram i serien får Phoebe dock en fysisk kraft, hon får förmågan att levitera, dvs. sväva. I säsong sex blir Phoebe en empatiker, vilket innebär att hon kan känna av andra personers känslor. Efter att Piper och Paige inte fick ha sina känslor ifred så kom det upp en bryggd som de drack så kunde Phoebe inte känna av känslorna. Bryggden kom från Chris som inte ville att Phoebe skulle få reda på hans hemligheter. Senare tog "De Äldre" bort Phoebes krafter för att hon hade använt dem för mycket till egen vinning. Men en tid senare fick hon tillbaks sina syner. Hon har dock inte fått tillbaka de andra krafterna än.

Kärlek[redigera | redigera wikitext]

Phoebe har varit gift med halvdemonen Belthazor, Cole Turner. Deras förhållande var komplicerat redan från början och de upplevde flera motgångar. Men när Cole blev The Source (Källan), dvs. källan till allt ont, kom förhållandet till ett absurt slut. Efter att Cole gjort Phoebe till sin drottning genom en speciell brygd var systrarna tvungna att utplåna honom. Efter Cole var hon bl.a. tillsammans med Jason Dean, Leslie och den före detta demonen Drake. När säsong 8 slutar så gifter hon sig med kärleksguden Coop. Med honom får hon tre döttrar.