Hoppa till innehållet

Pitfall!

Från Wikipedia
Pitfall!
UtvecklareActivision
UtgivareActivision
Genreplattformsspel
Antal spelare1
FormatAtari 2600, Atari 5200, Atari 8-bit, ColecoVision, Commodore 64, Intellivision, Sega SG-1000
Medieformatspelkassett
Arbetslag
SpeldesignDavid Crane
Spelserie
UppföljarePitfall II: Lost Caverns
Distribution
USAseptember 1982

Pitfall! är ett tv-spel som släpptes av Activision till Atari 2600 år 1982. Det är ett av de bäst säljande spelen till Atari 2600, och sålde över 4 miljoner exemplar.[1]

Spelaren måste styra en figur vid namn Pitfall Harry genom en labyrintliknande djungel. Målet är att samla 32 skatter inom en tjugominutersperiod, under tiden som spelaren undviker diverse fiender och tar sig förbi hinder såsom kvicksand, vattenhål, och så vidare. Spelaren undviker hinder genom att klättra, springa och ducka, och kan på speciella ställen svinga sig förbi hinder i lianer.

Historik och utveckling

[redigera | redigera wikitext]

Pitfall! skapades av programmeraren David Crane, under tidigt 1980-tal, medan han var anställd på Activision. Spelet visade på för tiden tekniska framsteg inom tv-spelsbranschen, i det att grafiken i spelet var ovanligt färgglad och animerad jämfört med andra spel på konsolen. Pitfall! blev också en stor succé på Atari 2600, och spelet portades till flera olika hemdatorsystem, såsom Commodore 64, Atari 800 och TRS-80 Color Computer, samt tv-spelskonsoler såsom Colecovision och Intellivision.

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, tidigare version.

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]