Platitude

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Platitude
Bakgrund Sverige Nässjö, Småland, Sverige
Genre(r) Heavy metal, progressive metal
År som aktiva 1995-2008
Skivbolag Scarlet (2003-2005)
Metal Heaven (2005-2008)
Artistsamarbeten Burning Libra, Seven Tears, Loch Vostok
Tidigare medlemmar
Daniel Hall
Andreas Brobjer
Andreas Lindahl
Marcus Höher
Erik Ez
Gustav Köllerström
Kristofer von Wachenfeldt
Patrik Janson
Erik Wigelius

Platitude var ett svenskt hårdrocksband bildat 1995, splittrat 2008. Bandet spelade hårdrock med inslag av progressive metal.

2003 fick bandet ett skivkontrakt med Scarlet och släppte där debutskivan "Secrets Of Life" som fick goda recensioner. Särskilt framhölls sångaren Erik Ez, han blev i vissa recensioner jämförd med Black Sabbaths sentida sångare Tony Martin. Efter releasen åkte bandet på turné med metalbanden Threshold och Manticora. Bandet gick sedan in i studion för att spela in sin andra skiva, "Nine" som släpptes på våren 2004. Albumet sålde mindre än debuten och blev försäljningsmässigt en besvikelse men har i efterhand blivit något av en kultklassiker.

Efter diverse avhopp tog bandet ett kort uppehåll och skrev nytt material till den tredje skivan "Silence Speaks" som släpptes 2006 på Metal Heaven. Soundet var nu långt ifrån debutens power metal och plattan bjöd istället på melodisk progressive metal. Responsen var överväldigande. Efter ett par spelningar för att marknadsföra skivan drabbades bandet återigen av medlemsavhopp och tog därför återigen en längre paus, medlemmarna har sedan dess spelat i andra band och konstellationer. Bandet splittrades 2008.[1]


Medlemmar[redigera | redigera wikitext]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Studioalbum[redigera | redigera wikitext]

Relaterade band[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Platitude metal-archives.com