Playhouse Disney

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Playhouse Disney
Lanserad1 oktober 2006
Nedlagd9 september 2011
ÄgareThe Walt Disney Company
SändningsområdeSverige Sverige Danmark Danmark Finland Finland Norge Norge
SpråkSvenska, norska, danska, engelska och finska
LandSverige, Danmark, Finland och Norge
WebbplatsOfficiell webbplats
Tillgänglighet
Marksänd TV
BoxerKanal 33​
Satellit-TV
Canal Digital
Viasat
Kabel-TV
Canal Digital
Com HemKanal 156​
Tele2Kanal 94​
IPTV
Canal Digital
FastTVKanal 29​
Telia Digital-TVKanal 85​

Playhouse Disney var en barnkanal, lanserad av The Walt Disney Company som visade program för de allra minsta från 2-5 år med favoriter som Händige Manny, Lazytown och Mina vänner Tiger och Puh. Playhouse Disney lanserades som egen kanal i Sverige den 1 oktober 2006 hos Canal Digital och Viasat. Com Hem började senare med att sända TV-kanalen i april 2007. För att vänja tittarna vid varumärket Playhouse Disney har det använts som namn på ett programblock på systerkanalen Disney Channel.

I samband med nedläggningen av Playhouse Disney den 9 september 2011 lanserades Disney Junior. Disney Junior började sända nästa dag, den 10 september 2011.

Playhouse Disney i Skandinavien[redigera | redigera wikitext]

2006 inledde Playhouse Disney sin svenska sändningar, med distribution hos Viasat och Com Hem. Precis som de övriga skandinaviska versionerna av Disneys kanaler sänder Playhouse Disney med tre olika ljudspår för vart och ett av de skandinaviska språken (danska, norska och svenska men ibland även finska och engelska), men med samma bild. Allt material är inte dubbat och därför förekommer även undertextning på de tre olika språken. I kanalens grafik förekommer det mycket få ord för att kanalen ska passa tittare i alla de tre länderna.

Den skandinaviska versionerna av Playhouse Disney och Disney Channel har ingen reklam utan finansieras av abonnemangsavgifter. Den tredje systerkanalen, Disney XD finansieras av både abonnemangsavgifter och reklam. Hos Viasat ingår kanalerna i intressepaketet Barn och hos Com Hem och finns de i Large-paketet. Telia erbjuder ett helt kanalpaket med Disney-kanaler. Förutom Disney XD ingår även Disney Channel, Playhouse Disney och en "Video On Demand"-tjänst med Disney-serier.

Serier som har gått på Playhouse Disney[redigera | redigera wikitext]

Playhouse Disney på Disney Channel[redigera | redigera wikitext]

Varje morgon efter klockan 06:00 brukade Disney Channel variera sitt utbud med att erbjuda några egenproducerade serier från Playhouse Disney. Serier som visades före september, 2011 var bland annat Chuggington, Små Einsteins och Specialagent Oso.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]