Portal:Simpsons

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Simpsonsportalen.png
redigera  

Simpsonsportalen

Stjärnan för The Simpsons på Hollywood Walk of Fame.
Simpsons (originaltitel The Simpsons) är en amerikansk animerad satir- och komediserie, skapad av Matt Groening för Fox Network.

I seriens centrum står arbetarklassfamiljen Simpson, bestående av pappan Homer, mamman Marge, sonen Bart, dottern Lisa och spädbarnet Maggie, samt katten Snowball II och hunden Santa's Little Helper. Handlingen kretsar kring deras liv i den på ytan typiska amerikanska småstaden Springfield.

Titelmelodin, Simpsons Theme Song, skrevs 1989 av Danny Elfman.

Seriens upphovsman Matt Groening skapade familjen Simpson i mitten av 1980-talet, och våren 1987 började korta episoder på cirka en minut att visas i det nya humorprogrammet The Tracey Ullman Show. Totalt producerades 48 av dessa korta filmer mellan april 1987 och maj 1989. Filmerna hade blivit populära och den 17 december 1989 sändes det första avsnittet av TV-serien Simpsons i amerikansk TV. Simpsons blev 1996 den animerade serie som sänts under flest säsonger i amerikansk primetime-TV och är idag den amerikanska primetimeserie som producerats under längst tid.
redigera  

Utvald artikel

Homer Jay Simpson (röst av Dan Castellaneta) är en av huvudfigurerna i den animerade tv-serien Simpsons. Han härstammar från Connecticut.

Homer är en kärleksfull make och far, även om det kan ta tid för honom att förstå hustruns och barnens behov när dessa inte är identiska med hans egna. Han har en halvbror som heter Herb Powell som var rik och ägde en bilfabrik, men Homer ruinerade honom efter att Herb gjorde misstaget att anställa Homer. I avsnittet D'oh-in In the Wind (S10E06) avslöjas att J:et i Homer J. Simpson står för "Jay", vilket är ironiskt eftersom J uttalas Jayengelska.

På fritiden vill Homer helst äta fet mat, titta på TV och dricka öl. Homer associerar lätt till mat och godsaker, varefter han säger Mmm... och det han tänker på, exempelvis Mmm... Chocolate eller Mmm... fattening. När det händer Homer något bra sträcker han upp armarna i luften och säger Woohoo!. När det händer honom något dåligt eller när något går honom emot säger han D'oh!. Han hänger ofta på Moe’s Tavern ihop med sina arbetskamrater, Carl Carlson och Lenny Leonard. Oftast dricker de öl av märket "Duff".

redigera  

Utvald bild

Buzz Cola
Av: CoolKid1993

En burk med Buzz Cola, en officiell produkt från Twentieth Century Fox. Buzz Cola är en av många produkter i Simpsons som gör en parodi på riktiga produkter. Buzz Cola såldes i vissa amerikanska 7-Eleven som en marknadsföring för The Simpsons: Filmen.

redigera  

Huvudartiklar

redigera  

Utvalt avsnitt

"There's No Disgrace Like Home" är det fjärde fullängdsavsnittet av den amerikanska tecknade komediserien The Simpsons. Avsnittet handlar om familjen Simpsons relationer, ilska och jämförelser med andra familjer. Avsnittet sändes för första gången på FOX den 28 januari 1990. Avsnittet visar tydliga tecken på att vara ett av de allra första simpsonsavsnitten. Figurerna beter sig annorlunda mot hur de är i senare avsnitt. Lisa är snobbig, Marge blir full och Homer oroar sig över att hans familj får honom att framstå som en dålig familjefar. Det är ett tidigt avsnitt för mr. Burns, hans röst var annorlunda mot hur den skulle låta senare. Från början var hans figur inspirerad av Ronald Reagan, men de liknelserna kom senare att upphöra. Idén med hur han skulle ta emot gästerna med registerkort var inspirerad av hur Reagan brukade hälsa på folk. I detta avsnitt får man för första gången höra mr. Burns säga "release the hounds". Här medverkar även poliserna Eddie och Lou för första gången, Lou är dock inte mörkhyad utan gul som de andra. Lou fick sitt namn efter Lou Whitaker - en före detta Major League Baseballspelare. Itchy and Scratchy gör sin första medverkan i ett fullängdsavsnitt, innan hade de dock medverkat i kortfilmerna.

redigera  

Projekt

redigera  

Kategorier

redigera  

Saker att göra