Postal Dude

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

The Postal Dude Jr, även känd som Postal Dude är huvudpersonen i spelen Postal såväl som filmen Postal. Postal Dude betraktas som en av de mest kontroversiella videospelsfigurerna på grund av sin våldsamma natur. Han är ganska lång (180 cm) och smal.

Karaktären[redigera | redigera wikitext]

The Postal Dude, Jr bor i den lilla staden Paradise i Arizona, USA och bor med sin hustru som endast är känd som "Postal Dude's Bitch". Vince Desi, chef för Running With Scissors säger i en intervju att karaktärens agerande är helt upp till spelaren. Det finns möjlighet för icke-våld om spelaren vill. Karaktärens personlighet är sådan att det är lämpligt om spelaren väljer att spela våldsamt. Postal Dude är bosatt i en husvagn bredvid en ingång till Tora Bora-grottorna. Postal Dude var anställd hos Running With Scissors, Inc. innan han får sparken på måndag av okänd anledning. "The Dude" är politiskt aktiv, eftersom han i spelet går och röstar samt samlar in namnteckningar.

Postal Dudes familj består av Postal Dude's Bitch och hans farbror, Uncle Dave. Hans far är "The Postal Dude, Sr" som är död och begraven. Det finns en uppgift i spelet, "Piss on dad" som går ut på att man ska gå och urinera på Postal Dudes pappas grav.

The Postal Dude är romersk-katolsk. På tisdagen i Postal 2 är en av "snubbens" uppgifter att bekänna sin synd i kyrkan. Han gör sin bekännelse i katedralen precis när al-Qaida ställer till med kalabalik i kyrkan.

Utveckling[redigera | redigera wikitext]

Vid utvecklingen av spelet Postal 1995 utformades Postal Dude som en mörk, ruvande karaktär för att matcha stilen av spelet. Avsikten var från början att karaktären inte skulle ha någon bakgrund alls, för att ge spelaren möjligheten att införa valfri bakgrund eller personlighet på karaktären.

Postal 2 släpptes 2003 som en 3D FPS. Den förbättrade grafiken gjorde att Postal Dude kunde presenteras mer i detalj. Den slutliga utformningen av karaktären var färdig 2001. En annan skillnad från det första spelet i serien är att Postal Dude talade. Rick Hunter gör rösten.

The Postal Dude kommer att vara huvudperson även i Postal III där karaktären har flyttat till en ny stad. Vince Desi säger att karaktären är "som Clint Eastwood", han vill vara ifred men folk vill inte lämna honom ifred.

Filmen[redigera | redigera wikitext]

Zack Ward spelar Postal Dude i filmen. Ward beskriver karaktären som någon som bara ville vara önskvärd och accepterad. Ward sade att han inte grundade sin roll som Postal Dude efter spelen, eftersom han inte spelat dem, utan snarare på manuset.

Kontrovers[redigera | redigera wikitext]

Efter dödsskjutningen på en skola i Kanada, påstod Kimveer Gill att Postal Dude var en karaktär som Gill identifierade sig med. I sin blogg uttryckte Gill beundran för Postal Dude, och skriver att "Postal Dude var ledsen innan han blev arg och psykotisk, det är den sidan vi aldrig sett i spelet. Han var normal, men världen gjorde honom till den han blev." Postal 2 pekades ut som en av Gills favoritspel.

Översättning[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, The_Postal_Dude_(Postal)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]