Pricer

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Pricer
TypAktiebolag
HuvudkontorStockholm
NyckelpersonerJonas Vestin, VD; Bo Kastensson, styrelseordf.
BranschDigitala detaljhandelslösningar
Antal anställda83 (april 2015)
Historia
Grundat1991
Ekonomi
Omsättning583 Mkr (Bokslutsåret 2014)
Övrigt
Webbplatswww.pricer.com

Pricer AB, är ett svenskt företag verksamt inom området elektroniska hyllkantsetiketter (ESL). Företaget erbjuder systemlösningar där pris- och butiksinformation på hyllkanten kommuniceras ut från butikens centrala prisregister.

Försäljningen av företagets produkter sker idag främst emot dagligvaru- och detaljhandeln som verkar på marknaderna i Japan, Västeuropa och USA. Branschen beräknas att fram till mitten av 2014 ha levererat över 100 miljoner ESL-etiketter (Electronic Shelf Label) till mer än 13 000 butiker. Idag sker en breddning till nya segment inom detaljhandeln, som elektronik och bygghandel.

Historia (i korthet)[redigera | redigera wikitext]

Företaget grundades i Uppsala 1991 i samband med ett förvärv av licensrättigheter avseende Norden för ett patent på elektronisk prismärkning från Schweiziska Unigraf AG. Den 8 oktober 1996 introducerades bolaget på Stockholmsbörsens O-lista. Idag handlas Pricer på Nasdaq OMX:s lista för mindre bolag i Stockholm.

1998 inleds ett försäljningssamarbete med företaget Ishida på den japanska marknaden och generellt sker försäljning av Pricers ESL-system i allt högre grad genom fristående partners.

I november 2003 flyttades huvudkontoret från Uppsala till Sollentuna. När företaget i januari 2004 fick en order av franska Carrefour, världens näst största detaljhandelskedja, så kom Pricers aktie att lyfta med 150 procent på en enda dag. 2012 flyttade huvudkontoret till Västra Järnvägsgatan 7 i Stockholm.

Pricer är idag, efter att hösten 2006 ha förvärvat en av de ledande konkurrenterna Eldat Communication Limited, den världsledande ESL-leverantören med en marknadsandel på 60 procent.