Prins Christian av Hannover

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Prins Christian av Hannover (Christian Heinrich Clemens Paul Frank Peter Welf Wilhelm-Ernst Friedrich Franz), prins av Storbritannien och Irland, hertig av Braunschweig-Lüneburg, född den 1 juni 1985 i Hildesheim i delstaten Niedersachsen i Tyskland. Christian är den näst äldste sonen till Ernst August av Hannover och Chantal Hochuli. Christian är i flera led ner arvtagare till kung Georg III av Storbritannien. Han är sonsons sonsons sonsons son till kung George III.

Christian har en äldre broder Ernst August och en halvsyster Alexandra. Han finns med i successionsförteckningen av arvtagare till den brittiska tronen och är den andre i successionsföljd till tronen i kungariket Hannover, för det fall att Hannover skulle återinföra monarkin med samma kungaätt och tronföljdsordning som tidigare.

Tidigare liv[redigera | redigera wikitext]

Christian döptes den 14 juli 1985 vid Schloss Marienburg. Hans gudföräldrar är prins Heinrik av Hannover, prins Clemens av Croÿ, Paul Schenker, Frank Hochuli, greve Peter Seilern, prins Welf Henry av Hannover, baron Wilhelm Ernst von Cramm och Friedrik Franz, arvstorhertig av Mecklenburg-Schwerin.

Titlar, sköldar och vapen[redigera | redigera wikitext]

Titlar[redigera | redigera wikitext]

  • 1 juni 1985 – nu: Hans Kungliga Höghet Prins Christian av Hannover, Prins av Storbritannien och Irland, Hertig av Braunschweig-Lüneburg

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]