Räddningstjänsten Västerbergslagen

Från Wikipedia

Räddningstjänsten Västerbergslagen var under åren 2005 till 2018 ett samarbete mellan Ludvika och Ljusnarsbergs kommuner, avseende det operativa ansvaret för kommunernas räddningstjänst och som var räddningsnämndens sakkunnig/utförare i frågor rörande förebyggande mot brand och tillsyn av brandfarliga varor. Samarbetet avslutades den 1 januari 2018 när Ljusnarsbergs kommun anslöt sig till Nerikes brandkår. Ludvika kommun ingår sedan 2019 i Räddningstjänsten Dala Mitt.[1]

Ludvika och Ljusnarsbergs kommuner hade, genom avtal, kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad Räddningsnämnden Västerbergslagen, för samverkan om räddningstjänst och sotningsverksamhet. Ludvika kommun var värdkommun och den gemensamma nämnden ingick i Ludvika kommuns organisation. Smedjebackens kommun ingick inte i Räddningsnämnden men visst avtalat samarbete fanns såsom räddningsledare i beredskap.

Brandstationer och värn[redigera | redigera wikitext]

Visst samarbete:

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Ludvika kommun. Sammanträdesprotokoll, kommunstyrelsen, 2017-12-05. Upplösning av Räddningsnämnden Västerbergslagen. Diarienummer 2017/505. Sidan 7. Länk (arkiv).

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]