Rachel Nichols

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rachel Nichols
Rachel Nichols 2012
Rachel Nichols 2012
FöddRachel Emily Nichols
8 januari 1980 (43 år)
Augusta, Maine, USA
Utbildad vidColumbiauniversitetet och Cony High School
Aktiva år2000–
MakeScott Stuber (2008–2009)
IMDb SFDb

Rachel Emily Nichols, född 8 januari 1980 i Augusta, Maine, är en amerikansk skådespelare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Rachel Nichols började sin karriär som fotomodell, kombinerat med universitetsstudier. Som modell fotograferades hon för Guess?, Abercrombie & Fitch, L'Oréal och Nicole Miller. Hon filmdebuterade 2000 i en biroll i Höst i New York.

Mer uppmärksammad blev hennes korta insats i Sex and the City i episoden A Vogue Idea 2002. Rachel spelade sedan den unga reportern Jessica i komedifilmen Dum och ännu dummare: När Harry mötte Lloyd som är en uppföljare till Dum & Dummare med Jim Carrey och Jeff Daniels, men med andra skådespelare. Nichols fick efter några mindre filmroller sedan huvudrollen som FBI-agenten Rebecca Locke i TV-serien The Inside som lades ner snabbt efter 13 inspelade episoder.

Hon fick efter det en roll i TV-serien Alias, och spelade i dess femte och sista säsong CIA-agenten Rachel Gibson, expert på IT-frågor. Hon hade efter det bland annat en roll som spököverfallen och lättklädd, gallskrikande barnvakt i The Amityville Horror 2005, och en huvudroll som i ett parkeringsgarage överfallen men energiskt kämpande karriärkvinna i thrillern P2.

Hon har även haft andra filmroller, men blev 2009 mest känd som den starkt grönsminkade kadett Gaila i Star Trek 2009, en Orion som har en kort lättklädd scen med James T. Kirk, och för en huvudroll som Shana O'Hara/Scarlett i G.I. Joe: The Rise of Cobra 2009.

Hon är 2010 bland annat verksam med inspelningen av Conan inför filmåret 2011, en ny film om Robert E. Howards klassiske pulp-hjälte Conan the Cimmerian.

Nichols spelar 2010–2011 Ashley Seaver i TV-serien Criminal Minds.

Filmografi i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]