Ratchet & Clank (spelserie)

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Ratchet & Clank-serien)
Hoppa till: navigering, sök

Ratchet & Clank är en serie datorspel. De fyra första spelen i serien är utformade för att spelas på spelkonsolen Playstation 2.
De fem senare spelen är utformade för att spelas på spelkonsolen Playstation 3 eller Playstation Portable.

Varelser[redigera | redigera wikitext]

Lombax[redigera | redigera wikitext]

Lombax är en rymdvarelseart som lever i yttre rymden. Lombaxer är närbesläktade med lokatter men har längre öron och svans. Ratchet är en lombax. Ratchet tror att han är den sista lombaxen i universum. lombaxar lever på en planet vid namn veldin.

Spelfigurer[redigera | redigera wikitext]

Ratchet[redigera | redigera wikitext]

Ratchet är en impulsiv, skiftnyckelsvingande mekaniker från planeten Veldin, som ligger i utkanten av den avlägsna galaxen Solana. Han är en ung Lombax som förr troddes vara den sista lombaxen i universum, och han har aldrig vetat mycket om sitt ursprung. Hans enda familj och bästa vän är Clank, en liten robot som har funnits vid hans sida genom otaliga äventyr runt om i universum. I spelen styr man Ratchet nästan hela tiden, dock är man ibland Clank.

Clank[redigera | redigera wikitext]

Clank är Ratchets kompanjon sedan länge och hans logiska bästa vän. Han föddes på en robotfabrik på planeten Quartu, men skapades ursprungligen som arvtagare till Den Stora Klockan, en tidsbestämmande relik vid universums mitt, som avslöjas i Ratchet & Clank: A Crack in Time. Istället bestämde han sig för att vara vid sin vän Ratchets sida och dela hans äventyr.

Captain Qwark[redigera | redigera wikitext]

Copernicus Leslie Qwark har varit många olika saker i sina dagar. Han har varit en superhjälte, en vanlig hjälte, en skådespelare, en talesperson och till och med en skurk. Hans vilja att ständigt förändras kommer från hans ego och vilja att hela tiden stå i centrum.

Dr Nefarious[redigera | redigera wikitext]

Doktor Nefarious är en galen robotforskare som hatar livsformer av kött och blod. Han är också ärkefiende till Ratchet, Clank och kapten Qwark. Nefarious var huvudskurken i Ratchet & Clank 3, där han planerade att förvandla alla organismer till robotar. Han besegrades till slut av Ratchet och Clank, men överlevde. Han dök sedan ofta upp i senare spel och kom så småningom tillbaka som ärkefiende i Ratchet & Clank: A Crack in Time. Där försökte han ta kontroll över tiden själv och ändra på historien. Han besegrades återigen av Ratchet och Clank, men räddades av sin tjänare Lawrence och försvann till hemlig ort. I början av spelet planerar Nefarious att slutgiltigt besegra fienden genom att släppa lös en ljusätande Z'Grute-monster i staden Luminopolis i Ratchet & Clank: All 4 One.

Courtney Gears[redigera | redigera wikitext]

Courtney Gears är en återkommande karaktär i spelserien. I Ratchet & Clank 3 framför hon låten Death to Squishies (Död åt mjukisar). Hon jobbar på "Annihaliaton Nation" och åt den onde Dr. Nefarious.

Chairman Drek[redigera | redigera wikitext]

Chairman Drek är en karaktär som finns med i Ratchet & Clank. Han vill spränga alla planeter i galaxen och bygga en egen planet av de bästa bitarna. När Ratchet får veta det börjar han jaga Drek genom galaxen. Drek sätter då ut en efterlysning på Ratchet. Den som fångar Ratchet får fem miljoner bolts (bultar).

Spel[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]