Rebecca de Ruvo

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rebecca Anna de Ruvo-Åkerlund
FöddRebecca Anna de Ruvo
6 december 1969 (49 år)
Stockholm
NationalitetSvensk
Yrke/uppdragTidigare programledare

Rebecca Anna de Ruvo, född 6 december 1969 i Stockholm, är en svensk tidigare artist och fotomodell som blev känd som programledare på då relativt nystartade MTV Europe under tidigt 1990-tal.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Rebecca de Ruvo började sin TV-karriär som nittonåring som reporter i ungdomsprogrammet Druvan 1988 som hennes mor Annika de Ruvo var producent för på SVT. I början av 1990-talet ledde hon MTV Europes morgonprogram Awake on the Wildside samt den dagliga topplistan Dial MTV som tittarna röstade fram. I London startade hon musikgruppen Breaker som gjorde ett par singelskivor genom Coalition Records. Efter att hon lämnat MTV ledde hon 1992 tillsammans med Staffan Ling TV4:s program Ring Ling där bland annat kändisar deltog i olika tävlingar. År 1995-1996 var hon programledare för den dagliga musiktävlingen MusikmatchenTV3 med Max Lorentz som domare men har sedan dess inte varit aktiv i svenska medier.

Familj[redigera | redigera wikitext]

de Ruvo är dotter till TV-producenten Annika de Ruvo som under många år var verksam som TV-producent på SVT:s barnredaktion. de Ruvo är gift med Andreas Åkerlund, bror till Jonas Åkerlund.[1] Hon är bosatt i London sedan 1988.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Londonsvenskar.com 1 mars 2013: Rebecca de Ruvo-Åkerlund till Londonsvenskar, läst 31 augusti 2019
  2. ^ Resumé 29 maj 2012: Rebecca de Ruvo är tillbaka, läst 31 augusti 2019

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]