Related

Från Wikipedia
Related
OriginaltitelRelated
MusikThe Veronicas
Antal avsnitt18
LandUSA
Sändning
OriginalkanalThe WB[1]
Originalvisning5 oktober 2005–20 mars 2006 (USA)
IMDb

Related är en amerikansk TV-serie från 2005. Serien hade premiär i USA den 5 oktober 2005 och har visats i 18 avsnitt i USA. Efter det 18:e avsnittet har även pilotavsnittet, kallat avsnitt 0, visats. Titelmelodin framförs av The Veronicas, som även hade ett gästframträdande i serien i avsnitt 12. Serien visades i Sverige i TV3 2006 med start den 24 maj 2006[2] och i repris 2007.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien handlar om de fyra systrarna Sorelli som bor i New York. Systrarna heter Ginnie, Anne, Marjee och Rose. Serien är skriven av bland andra Marta Kauffman.

Rollfigurer[redigera | redigera wikitext]

Ginnie[redigera | redigera wikitext]

31 år, har det perfekta livet – hon har lyckats i karriären som advokat, har den perfekta maken, den perfekta lägenheten och de snyggaste kläderna. Allt är snyggt och prydligt i Ginnies liv tills hon upptäcker att hon är gravid.

Anne[redigera | redigera wikitext]

Är i 25-årsåldern och den nästa äldsta av systrarna Sorelli. Hon jobbar som terapeut och vill gärna göra så mycket som möjligt för att rädda världen från orättvisor samtidigt som hon går igenom ett uppbrott från ett sju år långt förhållande.

Marjee[redigera | redigera wikitext]

23 år, jobbar som festfixare, men inser ganska snart att det är mycket roligare att gå på fester än att organisera dem. Hon hänger med många coola människor men hennes innersta längtan är att få respekt och godkännande från sina systrar.

Rose[redigera | redigera wikitext]

19 år och yngst av systrarna, pluggar på college och har precis bytt huvudämne från medicin till experimentell teater. Hon har just fått reda på att hennes bästa killkompis gillar henne, men hon vet inte riktigt om hon gillar honom, och dejtar dessutom Alex från hennes teaterklass.

I rollerna (urval)[redigera | redigera wikitext]

Roll Skådespelare
Ginnie Sorelli Jennifer Esposito
Anne Sorelli Kiele Sanchez
Marjee Sorelli Lizzy Caplan
Rose Sorelli Laura Breckenridge
Bob Callum Blue
Joel Kyle Howard

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ hämtat från: engelskspråkiga Wikipedia.[källa från Wikidata]
  2. ^ ”PREMIÄR: Related”. Svensk mediedatabas (SMDB). 24 maj 2006. https://smdb.kb.se/catalog/search?q=Related+Ginnie&x=18&y=13. Läst 28 november 2020. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]