Riley

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Riley Brooklands 1930
Riley 9hp Kestrel 1936
Riley RMD 1950
Riley 4/72 1965

Riley är ett brittiskt bilmärke som numera ägs av BMW.

Historik[redigera | redigera wikitext]

1896 - 1918[redigera | redigera wikitext]

Företaget Riley grundades 23 maj 1896 av William Riley. Verksamheten gick till en början ut på tillverkning av framförallt cyklar, vilket var en modern produkt vid sekelskiftet. 1899 byggde Riley sitt första motordrivna transportmedel, en trehjulig cykel med en enkel förbränningsmotor och kedjedrift, byggd av Williams son Percy. Företaget experimenterade med många olika typer av motordrivna fordon (framförallt tre och fyrhjuliga cykelliknande fordon med motor) fram till 1913, då cykeltillverklingen helt upphörde (tillverkningen av en patenterat löstagbart cykeldäck fortsatte dock, men i ett annat företag) Riley kom att satsa helhjärtat på utvecklingen av motorer och hela bilar.

1919 - 1939[redigera | redigera wikitext]

Redan innan 1913 hade Riley konstruerat flera moderna bilar, som inte var baserade på cyklar, och deltagit med dessa i motortävlingar. Under 1920-talet hade Riley stora framgångar på racerbanorna med 11-40hp-modellen.

1927 presenterade Riley 9hp-modellen. Den hade en toppventilsmotor med två kamaxlar placerade högt upp på vardera sidan av motorblocket. Ventilerna styrdes med korta stötstänger. Denna lösning återkom sedan i alla senare Rileymotorer.

Under resten av 1920- och 1930-talen introducerade Riley ett stort antal landsvägs- och tävlingsbilar. Nackdelen med det omfattande modellprogrammet var dock att ingen modell byggdes i tillräckligt stora volymer för att bli lönsam, vilket slutade med att företaget gjorde konkurs 1938. Familjen Riley tappade därmed kontrollen och resterna köptes av William Richard Morris och blev en del av Nuffield Organisation.

1940 - 1969[redigera | redigera wikitext]

Efter andra världskriget flyttades tillverkningen till MG-fabriken i Abingdon. Riley presenterade en stor fyrcylindrig bil, kallad RM, som fanns med 1,5- eller 2,5-liters motor. Detta blev den sista ”riktiga” Riley-bilen. Sedan British Motor Corporation bildats 1952, reducerades Riley snart till ännu ett märke på andra BMC-produkter. Efter bildandet av British Leyland Motor Corporation 1968, hamnade Riley än mer i kläm bland alla varumärken och tillverkningen av Riley upphörde året därpå.

Några Riley-modeller[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]