Bob Menendez

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Robert Menendez)
Hoppa till: navigering, sök
Robert Menendez

Robert "Bob" Menendez, född 1 januari 1954 i New York, är en amerikansk demokratisk politiker. Han är ledamot av USA:s senat från delstaten New Jersey. Han var ledamot av USA:s representanthus 1993-2006. Menendez utnämndes till senaten av nybliven guvernör Jon Corzine för att komplettera det sista året i Corzines egen mandatperiod. Menendez omvaldes för en hel mandatperiod den 7 november 2006.

Menendez föräldrar var motståndare till Fulgencio Batista och de flydde från Kuba ett år innan han föddes. Han är uppvuxen i Union City. Han avlade sin grundexamen vid Saint Peter's College och juristexamen vid Rutgers School of Law - Newark, en av Rutgers Universitys två juridiska fakulteter. Han gifte sig med Jane Jacobsen. Paret fick två barn: Alicia och Robert. Äktenskapet slutade i skilsmässa.

Han var borgmästare i Union City 1986-1992. Han satt i delstatens lagstiftande församling samtidigt som han skötte sina uppgifter som borgmästare, något som inte är ovanligt i New Jersey. Han var ledamot av New Jersey General Assembly, underhuset i delstatens lagstiftande församling, 1987-1991 och ledamot av delstatens senat 1991-1993.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]