Roope Latvala

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Roope Latvala, född 25 juni 1970 i Helsingfors, Finland, är en finländsk hårdrocksgitarrist. Han är sedan 2003 medlem i Children of Bodom.

Roopes karriär började i det finska thrashmetal bandet Stone som var aktivt under 80-talet. De släppte ett antal album där No Anaesthesia förmodligen är deras mest kända. Bandet Stone var även en stor inspiration för Alexi Laiho som skriver det mesta av Children of Bodoms (Roopes nuvarande band) material. Innan Roope började i Children Of Bodom var han även gitarrist i Alexis andra band Sinergy, som han fortfarande är.

Det var från början tänkt att Latvala endast skulle vara en tillfällig ersättare för Alexander Kuoppala som bestämde sig att sluta efter Bodoms spelning på Tuska Open Air 2003, men gruppen hade spelningar inbokade som de inte ville ställa in så de kom fram till att Roope var den enda som skulle kunna klara av att lära sig 18 på veckor. Roopes första gig med Children of Bodom var på en fullsatt spelning i Moskva 2003. Latvalas första album med Children of Bodom är Are You Dead Yet? som släpptes i oktober 2005. Han spelar även på deras EP Trashed, Lost & Strungout som släpptes 2004. Roope spelar med sina custom-gjorda ESP-gitarrer (Random Star).