Så funkar det (radioprogram)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Så funkar det
(Juni 2001-december 2003
maj 2017-juli 2017)
Genre Humor
Programledare Måns Nilsson, Anders Johansson
Land Sverige Sverige
Språk Svenska
Produktion
Produktionsbolag SR
Sändning
Kanal SR P3, Sveriges Radio P1

Så funkar det var ett humorprogram med Anders Johansson och Måns Nilsson som sändes i Sveriges Radio P3 mellan juni 2001 och december 2003, och senare i Sveriges Radio P1 mellan maj och juli 2017[1].

Grundidén var att lyssnarna fick ringa in och ställa frågor som Anders och Måns sedan försökte svara på genom att ringa upp personer som på något sätt var kopplade till fenomenet.

När de till exempel fick en fråga om corioliskraften påverkar utflödet ur ett handfat ringde de till en polisstation på ekvatorn och fick svaret att vattnet roterade "åt vänster". Vid frågan "Vart tar ljuset vägen när man släcker lampan?" kontaktade de en belysningsaffär.

I programmet ingick också inslaget Kvart i två-dansen där man med hjälp från musikklubben Sunkit bröt programmet 13:45 för att spela en märklig dansbandslåt - företrädesvis från det tidiga 1970-talet. Efter sändningarna gavs ett urval av dessa låtar ut på samlingsalbumet Kvart i två-dansen.

Återkomsten 2017[redigera | redigera wikitext]

Under sommaren 2017 återkom programmet Så funkar det i Sveriges Radio P1 som ersättare för På minuten under dess 10 veckor långa sommaruppehåll.[1] Konceptet, inklusive programledarna och Kvart i två-dansen, var detsamma.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Anders & Måns tillbaka med ”Så funkar det” – nu i P1”. Sveriges Radio. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=6687855. Läst 15 juli 2017.