Scott Mechlowicz

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Scott David Mechlowicz, född 17 januari 1981, är en amerikansk skådespelare. Han började sin karriär som skådespelare 2003, och mest känd för sina huvudroller i filmerna Eurotrip, Mean Creek, Peacefull Warrior och Gone.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Mechlowicz föddes i New York och uppfostrades i en judisk familj. Hans mor är andningsterapeut. Han växte upp i Texas där han mötte sin flickvän Heather Weeks. Han tog examen från Plano Senior High School 1999 och gick sedan vidare till universitet i Austin, för att studera där en termin. Mechlowicz flyttade sen till Los Angeles i Kalifornien, där han studerade vid UCLA och tog examen 2003.

Karriär[redigera | redigera wikitext]

Efter att 2003 deltagit i en kortfilm, Neverland, gjorde Mechlowicz sin filmdebut i tonårskomedin Eurotrip, som hade premiär den 20 februari 2004. Den mottogs med blandad kritik. Samma år deltog han även i filmen Mean Creek, som hade spelats in 2003, men inte fick premiär förrän den 20 augusti 2004. I filmen, som är ett mörkt tonårsdrama, spelar Mechlowicz den äldsta i en grupp tonåringar. Filmen fick positiva recensioner och Meclowicz mottog en Independent Spirit Award för sitt skådespeleri i filmen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]