Seven of Nine

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Seven of Nine
Star Trek-rollfigur
Jeri Ryan by Gary Burke (2010).jpg
Första framträdande"Scorpion"
Senaste framträdande"Et in Arcadia Ego"
SkådespelareJeri Ryan
Anknytning
LojalitetBorg, Stjärnflottan, Fenris Rangers
Gradingen
Befattningingen
Information
FödelsenamnAnnika Hansen
ArtMänniska/Borg
KönKvinna
HemvärldTendarakolonien
Född24 juni, 2348 (Stjärndatum 25479)
Dödokänd

Seven of Nine, är en fiktiv rollfigur i Star Treks universum, som porträtteras av Jeri Ryan i TV-serierna Star Trek: Voyager och Star Trek: Picard.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Seven of Nine föddes som Annika Hansen, dotter till Magnus och Erin Hansen, i Tendarakolonien den 14 juni 2348 (Stjärndatum: 25479). Annikas föräldrar arbetade som exobiologer ombord på rymdskeppet USS Raven och sökte efter Borgerna som på den tiden var föga känd för Federationen. De lyckades hitta en transwarpkorridor som tog dem till Deltakvadranten på andra sidan galaxen. Väl där studerade Magnus och Erin i smyg Borgerna och samlade in data för att öka förståelsen av dessa varelser. Men under en jonstorm förlorade USS Raven sin osynlighet under 13 sek och blev då upptäckta av Borgerna som assimilerade dem. Annika Hansen assimilerades in i Borgkollektivet som 6-åring.

Annika blev som vuxen en av de första borgerna som återgavs sin fria vilja och har därigenom kunnat återutveckla stora delar av sin identitet mycket tack vare kapten Janeways engagemang för henne. Hon blev sedermera en uppskattad besättningsmedlem på Voyager som bidrog starkt till detta skepps framgångsrika hemfärd genom all den kunskap som hon hade fått som Borg. Denna kunskap drog hon främst nytta av i arbetet inom Voyagers astrometriavdelning.

Seven of Nine är en av de mest uppskattade och kända rollfigurerna i Star Trek: Voyager.

Se även[redigera | redigera wikitext]