Silent Hill (film)

Från Wikipedia
Silent Hill
GenreThriller, Drama, Skräck
RegissörChristophe Gans
ProducentDon Carmody, Samuel Hadida, Victor Hadida, Andrew Mason
ManusRoger Avary
SkådespelareRadha Mitchell
Sean Bean
Jodelle Ferland
Laurie Holden
Kim Coates
Alice Krige
OriginalmusikJeff Danna, Akira Yamaoka
FotografDan Laustsen
ProduktionsbolagTriStar Pictures
Premiär2006
Speltid127 minuter
LandKanada, Frankrike
SpråkEngelska
Budget$50 miljoner
Intäkter$97 607 453
UppföljareSilent Hill: Revelation 3D
IMDb SFDb Elonet

Silent Hill är en filmatisering av Konamis TV-spelsserie Silent Hill. Manuset baseras huvudsakligen på handlingen i första spelet men i det stora hela är det en blandning av de tre första spelen. Filmen släpptes 21 april 2006 i USA. År 2012 släpptes en uppföljare kallad Silent Hill: Revelation 3D.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Rose DaSilva (Radha Mitchell) är orolig för sin adoptivdotter Sharon (Jodelle Ferland) som går i sömnen. Varje gång hon gör det yrar hon om "Silent Hill". Rose tycker detta är konstigt så hon bestämmer sig för att åka till platsen. Trots sin make Christophers (Sean Bean) varningar reser hon dit, ovetande om den lilla stadens mörka hemligheter. Ska hon finna kopplingen mellan sin dotter och staden? Väl där dröjer det inte länge förrän det börjar hända mystiska saker. Dottern försvinner spårlöst, och mörkret har tagit över staden och dess invånare.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Redan 2000 försökte Christophe Gans att få rättigheterna till en filmatisering av Silent Hill men han fick inget svar. När det andra spelet släpptes försökte han igen men med samma resultat. Miramax, Paramount och Sam Raimi sökte också rättigheterna men de fick inte heller något svar. Gans insåg då att det inte var vem som frågade utan hur man frågade, och spelade in ett 37-minuters tal där han förklarade hur mycket han ville göra filmen. Detta fick Konami att ge honom filmrättigheterna.[1]

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]