Sista dagars Kristi kyrka

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Sista dagars Kristi kyrka
TypSista dagars heliga-samfund
SäteSalt Lake City
Officiella språkEngelska
Tidigare namnDavis County Cooperative Society Inc. (1941-1977)

Sista dagars Kristi kyrka är sedan 1977 det officiella namnet på ett samfund i Sista Dagars Heliga-rörelsen som praktiserar polygami, tidigare känd som Kingstonklanen.

Mellan 1941 och 1977 var firman Davis County Cooperative Society Inc. den juridiska person som ägde klanens tillgångar. Klanen håller till i Salt Lake City, Utah och bildades av utbrytare ur the Apostolic United Brethren. Sekten har omkring 2 000 medlemmar som lärs att fattigdom är en dygd.

Månggifte praktiseras av de ledande männen inom kyrkan och mängder av rättsfall rörande detta har behandlats av delstatsmyndigheterna. Jeremy Ortell Kingston dömdes t.ex. år 2004 till två års fängelse för att ha tagit sin femtonåriga släkting, LuAnn Kingston (som var både kusin och faster till honom) till sin fjärde hustru. Sektens lära om äktenskap inom släkten har sin grund i dess andre ledare John Ortell Kingston, som vid 30 års ålder äktade sin systerdotter Coreen Gustafson och sin halvsyster, Kathleen Tucker. Man lär också att ingen medlem kan komma till himlen om inte minst en av hans döttrar är gift med en ledare inom klanen.