Skånelands Fotbollsförbund

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ej att förväxla med Skånes Fotbollförbund, grundat 1919.
Skånelands Fotbollsförbund
Förkortning SFF
Grundad 5 april 2010
Betjänad region Skånska flaggan.svg Skåneland
Ordförande Keyo Ghettson
Ansluten till N.F.-Board
Webbplats www.skanelandsfotbollsforbund.com

Skånelands Fotbollsförbund (förkortning SFF) bildades 5 april 2010. Keyo Ghettson tog initiativet till att bilda organisationen. Han och de andra som var med och bildade organisationen ansåg att Skåneland behövde ett eget fotbollsförbund. Termen förbund i namnet är något oegentlig eftersom som medlemmarna är individer snarare än föreningar eller klubbar.

Kort efter bildandet ansökte man om att bli medlem i N.F.-Board. Skånelands Fotbollsförbund blev medlem i N.F.-Board 10 april 2011.[1] N.F.-Board är en fotbollsorganisation för nationer, regioner och etniska minoriteter som inte är medlemmar i FIFA. Viva World Cup är en internationell fotbollsturnering som organiseras av N.F.-Board. Andra internationella icke-FIFA turneringar är Europeada och ConIFA World Football Cup.[2] På sikt är målet att ställa upp med ett skåneländskt lag i någon av dessa turneringar.

Skånelands Fotbollsförbund har som enda uppgift att sätta ihop ett regionalt landslag.[3] Man använder sig av fotbollsspelare från Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm.[4] Skånelands regionala landslag spelade sin första officiella match mot Sydslesvig 21 juli 2013.[5][6] Matchen spelades i Öja utanför Ystad på Skåneländska Flaggans Dag som firas tredje söndagen i juli varje år. Matchen slutade 0 - 0. Skåneland var dock närmast en seger. Man hade spelövertaget och i 40:e minuten hade man ett skott som tog i innersidan av Sydslesvigs högerstolpe.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.nf-board.org/#!fa/casm
  2. ^ http://op.se/sport/1.6441884-vm-i-ostersund-nastintill-ofattbart-
  3. ^ http://www.skanelandsfotbollsforbund.com/2013/07/artikel-i-ystads-allehanda.html
  4. ^ http://www.tv2bornholm.dk/?newsID=73130
  5. ^ http://www.skanelandsfotbollsforbund.com/2013/07/artikel-i-ystads-allehanda_23.html
  6. ^ http://www.bornholm.nu/?Id=50332

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]