Skeppsholmens folkhögskola

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Skeppsholmens Folkhögskola, 2017.

Skeppsholmens folkhögskola är en folkhögskolaSkeppsholmen i Stockholm. Idén till Skeppsholmens folkhögskola föddes 1975 ombord på skolfartyget Shamrock. 1983 fick Skeppsholmens folkhögskola status som självständig folkhögskola och maritima linjen med båtbyggeri startas.

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Skeppsholmens folkhögskola både kurser för den som vill läsa Allmän kurs och få grundläggande behörighet och för den som vill satsa på ett specialintresse som Musik, Båtbyggari eller Skrivande. Det finns också kurser för nyanlända. Huvudman är föreningen Skeppsholmens folkhögskola - ideell förening. Religiöst och politiskt oberoende.

Skolan ligger i Flottans gamla lokaler Norra och Södra fundamenten från 1750-talet. I lokalerna har även Föreningen folkmusikhuset sin folkdans- och caféverksamhet.

Båtbyggeri[redigera | redigera wikitext]

För närvarande (2017) pågår ett öppet skeppsbygge på gården utanför skolan. Det rör sig om en originaltrogen replika av galeasen Förlig Wind från 1892. Originalet var den sista seglande Östersjögaleasen som gick som fraktbåt utan motor. Projektet beräknas ta tre år. Förlig Wind kommer sedan att användas inom skolans verksamhet.

Bilder "Förlig Wind"[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]