Skolor i Borlänge

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Skolor i Borlänge utgörs av fem gymnasieskolor, sju högstadieskolor och en högskola.

I Borlänge finns för närvarande fem gymnasieskolor. Fyra av dem är kommunala: Soltorgsgymnasiet, Hagagymnasiet (egentligen Hagaskolan), Erikslundsgymnasiet och Hushagsgymnasiet. Den femte och nyaste gymnasieskolan är Helixgymnasiet och är en friskola.

Det finns också 7 stycken högstadieskolor. Maserskolan, Domnarvets skola, Gylle Skola, Forssaklackskolan, Ornäs skola, den kristna friskolan Immanuelskolan och friskolan Kunskapsskolan.

Borlänge har en högskola, Högskolan Dalarna. På senare år har en högskoleutbildning i musik skapats på en skola vid namn "Boomtown". Skolan är en filial till musikhögskolan i Piteå.

Gymnasier[redigera | redigera wikitext]

Hagagymnasiet[redigera | redigera wikitext]

Hagagymnasiet (egentligen Hagaskolan, före detta Borlänge högre allmänna läroverk) i Borlänge är Dalarnas näst största skola med runt 800-1000 elever. Följande program finns att läsa på Hagagymnasiet i Borlänge: Barn- och fritidsprogrammet , Handels- och administrationsprogrammet, Medieprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningar ekonomi, samhällsvetenskap, kultur och språk. Dessutom finns ett antal specialutformade program som: musikallinje, räddningstjänst, engelskspråkigt s-program samt människokunskap och ledarskap och IV-asperger.

Alumni:

Helixgymnasiet[redigera | redigera wikitext]

Helixgymnasiet (HG) är en fristående gymnasieskola som startade sin verksamhet i Borlänge hösten år 2006. Skolan är riksrekryterande och erbjuder specialutformade program inom informationsteknik (IT), teknik, naturvetenskap och Digital Design. Skolan är lokaliserad på Jussi Björlings torg i Borlänge Centrum.

Soltorgsgymnasiet[redigera | redigera wikitext]

Huvudartikel Soltorgsgymnasiet

Soltorgsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med cirka 480 elever fördelade på Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Tvärvetarprogrammet.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]