Hoppa till innehållet

Slaget om Tellus

Från Wikipedia
Slaget om Tellus
OriginaltitelSpace: Above and Beyond
GenreLista över sciencefictionserier
Skapad avGlen Morgan
James Wong
MedverkandeMorgan Weisser
Kristen Cloke
MusikShirley Walker
Antal avsnitt24 avsnitt
Längd (per avsnitt)42 minuter
LandFörenta staterna
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagFox Broadcasting Company[1]
Sändning
OriginalkanalFox Broadcasting Company[2]
Originalvisning1995-1996
Externa länkar
IMDb SFDb

Slaget om Tellus (Space: Above and Beyond) är en amerikansk TV-serie i science fiction-genren, ursprungligen sänd i FOX 24 september 1995-2 juni 1996.

År 2063 är jordens resurser knappa och människorna tvingas kolonisera andra världar.

Cooper Hawkes är en in vitro, en provrörsframställd människa, som har rymt från myndigheterna som framställt honom. Eftersom dessa anses som mindre värda än vanliga människor används de till alla de farliga jobb som inga andra vill utföra. När de förolyckas ersätts de bara med nya.

Cooper fångas av några män som vill lyncha honom men han lyckas slå sig fri men grips istället av polisen. Han åtalas och döms till militärtjänst.

Han hamnar i en grupp med personer som har olika orsaker att söka sig till armén: Nathan West söker efter sin fästmö Kylen som tillsammans men grupp nybyggare blev anfallna av utomjordingar på den planet de skulle kolonisera, Shane Vansen vill ha hämnd för sina föräldrar som mördades av silikater, människoliknande robotar. Vanessa Damphousse och Paul Wang ingår också i gruppen som leds av överste McQueen, en invtro som mot alla odds lyckas i armén.

Rollista (urval)

[redigera | redigera wikitext]
  1. ^ hämtat från: spanskspråkiga Wikipedia.[källa från Wikidata]
  2. ^ Prime Time TV for Saturday, 23 September - Sunday, 24 September, 1995 (på engelska), rec.arts.tv, 23 september 1995, läs online.[källa från Wikidata]