Sollentuna FK

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sollentuna FK är en av Sveriges största fotbollsklubbar, hemmahörande i Sollentuna kommun.Klubben bildades under 2012 efter sammanslagning av Sollentuna United FK och Sollentuna Fotboll IF. Klubben har ca 3000 medlemmar och en av landets största barn- och ungdomsverksamheter. Klubbens herrlag spelar i division 1 och damlaget i division 3.

Sollentuna FK bedriver fotbollsverksamhet på ett flertal anläggningar runt om i Sollentuna. Sollentunavallen är herrlagets hemmaarena medan damlaget spelar på Helenelunds IP. Förutom dessa arenor har klubben även verksamhet på Kärrdals BP, Edsbergs sportfält, Norrvikens IP, Töjnans bollplan, Viby BP och Tegelhagens BP.

Ett av Sollentuna FK:s affischnamn var tidigare Anders Limpar, som var assisterande tränare i klubbens herrlag. 2015 tränades herrlaget av före detta allsvenske spelaren Christer Mattiasson. Laget slutade på tredje plats i division 2 Norra Svealand, 2016 slutade Sollentuna FK:s herrlag, Sollentuna FF på första plats i division 2 Norra Svealand.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Sollentuna FK är en sammanslagning av Sollentuna United FK och Sollentuna Fotboll IF. Dessa två föreningar är i sin tur sammanslagningar av fler mindre klubbar i Sollentuna. Sollentuna United FK är en sammanslagning av Edsbergs IF, Turebergs IF fotbollssektion och Kärrdals IF fotbollssektion. Sollentuna Fotboll IF är en sammanslagning av IFK Sollentuna och Helenelunds IK respektive fotbollssektioner. På detta vis är Sollentuna FK en klubb med över 300 års historia.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]