Sonic Underground

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Sonic Underground
Genre Tecknad
Baserad på Sonic the Hedgehog
Medverkande Sonic the Hedgehog
Antal avsnitt 40
Språk Engelska
Sändning
Originalkanal TF1 (1999–1999)[1]
Originalvisning 6 januari 1999 och 30 augusti 1999–21 oktober 1999
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Sonic Underground är den tredje animerade TV-serien med Sonic the Hedgehog.[2]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Sonic får en dag reda på att han har en bror som heter Manic och en syster som heter Sonia och att alla är barn till drottningen Queen Aleena Hedgehog, som en gång i tiden var en rättvis härskare över Mobius. En dag kom Dr. Robotnik och hans robotar till Mobius och tog över staden. Han tvingade ner Queen Aleena från tronen och hon fick gömma sig och sina barn. Dr. Robotnik började göra om Mobius rättvisa lagar till de mest orättvisa lagarna. De som sa emot honom blev till robotar.

När Sonic, Manic och Sonia växer upp visade ett orakel i Delphius dem en profetia; nämligen att de en dag, när de återförenas med sin mor, ska störta Robotnik och ta tillbaka sin rätta plats i staden igen. Så Sonic, Manic och Sonia ger sig ut på äventyr för att hitta Queen Aleena. De söker i hela staden efter henne, men det är inte lätt eftersom Robotniks medhjälpare Sleet och Dingo hela tiden är dem hack i häl, och de ger sig inte förrän de har alla tre fast. De vill hindra att profetian uppnås.

De tre syskonen har kraftfulla medaljonger på sig som de kan spela med och ha som vapen. Vapnen funkar bara om alla tre är i harmoni med varandra, att de alltså inte bråkar. Sonic har en elgitarr som medaljong, som även kan fungera som en pistol. Sonia har en keyboard som fungerar som en pistol samt rökmaskin. Manic har ett trumset som kan användas som pistol samt att han kan kontrollera jorden och leda bort laserskott med cymbalerna. De använder inte bara sina instrument till att bekämpa Robotnik utan har de även som instrument till deras eget rockband: Sonic Underground.

Huvudkaraktärer[redigera | redigera wikitext]

 • Sonic the Hedgehog: Världens snabbaste igelkott och ledare för Sonic Underground. Han är sångare i bandet. Hans medaljong förvandlas till en lasersprängande elgitarr med strängen som är röd. Så snabbt som han kan springa överlistar han enkelt Robotniks styrkor. Han älskar chili dogs, men är livrädd för vatten eftersom han inte kan simma. Sonic bär antigravations sneakers som gör det möjligt för honom sväva över marken när han springer. I ett alternativ verklighet var Sonic och hans syskon härskare av Mobius, men Sonic hade blivit sjukligt överviktig på grund av att han åt för många chili dogs. De hade även förbjudit all musik på den planeten. Sonics mest använda fraser i serien är "way past cool", "Bummer Majores!", I'm waiting!", "It's juice and jame time!" "och Let's do it to it!". Liksom i de tidigare serierna spelas Sonics röst av Jaleel White, men sångrösten tillhör Sam Vincent. Detta är också sista gången Jaleel White gör Sonics röst. Han ersätts av Martin Burke i Sonic the Movie och Jason Griffith i Sonic X.
 • Sonia the Hedgehog: Den kvinnliga medlemmen i Sonic Underground och syster till Sonic och Manic. Till skillnad från sina bröder togs hon upp av en aristokratisk familj, som gav henne en överklass i mentalitet. Hon hatar att bli smutsig, är skicklig på gymnastik och karate, har övermänsklig styrka, ett fotografiskt minne och en förmåga att snurra på ett sätt som liknar den tasmanska djävulen Taz och Espio the Chameleon. Hennes medaljong kan förvandlas till ett lasersprängande keyboard med gula strängar. Sonia har en rosa motorcykel som kan gå lika snabbt som Sonic kan springa (denna förstördes i det 36:e avsnittet). I ett alternativ verklighet, där hon och hennes bröder är härskare över Mobius var hon mer fåfäng än normalt. Hennes röst spelas också av Stevie Vallance.
 • Manic the Hedgehog: Manic är en cool och beräknande igelkott som växer upp hos tjuvar. Tjuvarna lärde honom att bli en mästare i att stjäla. När Manic träffade sina syskon ogillade de hans beteende, men Manics skicklighet i att låsa upp stängda dörrar utan nyckel var till stor nytta. Manic har varken Sonic snabbhet, eller Sonias spinn, vilket gör honom till den enda medlemmen i Sonic Underground utan superkrafter på egen hand. Manic är trummis i bandet. Hans medaljong döljer hans trummor, vilket kan orsaka jordbävningar. Oraklet i Delphius hävdar att hans trummor är det mest kraftfulla instrument av de tre. Strängen på hans medaljong är blå. I ett alternativ verklighet, då han och hans syskon är härskare över Mobius skattar han folket till en orättvis utsträckning för sin egen girighet och njutning. I vissa episoder kopierar han Sonics mening av "I'm waiting". Som Sonic och Sonia spelas hans röst av Tyley Ross.

Andra karaktärer[redigera | redigera wikitext]

 • Drottning Aleena Hedgehog: Mamman av Sonic Underground gruppen och före detta härskare av Mobius innan Robotnik tog över. Hon var tvungen att skicka iväg sina barn för att profetian skulle bli sann. Hon tillbringar serien på flykt från sina barn, tills det är dags att avslöja sig själv. Hennes karaktär har många allierade, inklusive Oracle av Delphius och Knuckles. Hon är även berättarrösten i början av alla avsnitten (även i slutet av episoden "Tangled Webs").
 • Knuckles the Echidna: väktare av Master Emerald och the Floating Island. Han beskyddar ön, hans hem, väldigt väl med många fällor på ön. Han har en dinosaurie till husdjur som heter Chomps. Hans farfars far Athair råder honom att stanna på ön för att kunna spela sin roll i friheten om Mobius. I vanliga Sonic kontinuitet är den Chaos Emerald som Knuckles beskyddar "Master Emerald". Namnet ändrades bara på grund av det faktum att Chaos Emerald inte var etablerade i seriens kontinuitet. Hans röst spelas av Ian James Corlett som tidigare gjort rösten till Coconuts i Adventure of Sonic the Hedgehog.
 • Oracle of Delphius: En udda, vårtliknande reptil myrslok i en mantel. Oraklet spådde att när Robotnik invaderat Mobius, ska Aleena och hennes barn bilda Council of Four för att störta Robotnik och frita Mobius. Oraklet bor i en grotta någonstans i en kall region av Mobius, och är ganska bra på att göra chili dogs.
 • Bartleby: En förnäm mink som är en av Robotropolis rikaste aristokrater. Bartleby var Sonias tidigare fästman, som ogillar hennes bröder och arbetar som agent åt Robotnik. Han talar med en högborgelig engelsk brytning, och kombinationen av att han med sitt pompösa beteende och sina enorma rikendomar betyder att han ofta betraktas som en stereotyp av det högborgerliga engelska folket.
 • Cyrus: Cyrus är ett lejon och en tekniker för Freedom Fighters. Han är en gammal vän till Sonic. I hans första framträdande arbetade han som spion åt Robotnik, men slutade då han upptäckte att Freedom Fighters fristad var ett tillhåll för sina barn. Cyrus har uppträtt flera gånger efteråt. Hans far blev roboticized. Hans röst spelas också av Ian James Corlett.

Fiender[redigera | redigera wikitext]

Dr Julian Ivo Robotnik / Dr. Eggman: Robotnik är härskare över Mobius, efter att ha erövrat staden med sin armé av SWATbots. Robotnik bor i Robotropolis. Han fångar Freedom Fighters och roboticizes dem. Han gör dem till sina robottjänare. Robotniks främsta tjänare är Sleet och Dingo. Robotnik har problem med övervikten och det gör att han har stora problem med att stå på ostadig mark. (Exempel: när Manic spelar på sina trummor och orsakar jordbävningar studsar Robotnik omkring som en boll.) Hans röst spelades av Gary Chalk som även gjorde rösten till Grounder i serien Adventures of Sonic the Hedgehog.

Sleet: En av Robotniks prisjägare. Denna listiga varg leder bumlingen Dingo på uppdrag om att fånga igelkottarna. Sleet har en liten apparat som kan förvandla Dingo till vad som helst som Sleet önskar. Sleet kan tyckas vara en allvarlig skurk i början, men han misslyckas alltid på sina uppdrag och det är sällan han lyckas. Han kommer alltid undan från att bli roboticized hur arg han än gör Robotnik. Sleet han hela tiden blivit krossad, eller mosad av Dingo och han är oftast den som lider mest av deras misslyckanden. Sleets röst gjordes av Maurice LaMarche och pratade i en Peter Lorre -liknande röst.

Dingo: En av Robotniks prisjägare. Dingo är en stor, löjlig och stelbent hundliknande blondin med australisk accent. Han är delvis roboticized (hans händer och hans vänstra ben från knäet och ner), som aldrig har förklarats. Dingo är oförklarigt kär i Sonia, men är starkt lojal mot sin partner, Sleet. Dingos röst gjordes av Peter Wilds.

Avsnitt[redigera | redigera wikitext]

 1. Beginnings
 2. Getting to Know You
 3. Harmony or Something
 4. Wedding Bell Blues
 5. To Catch a Queen
 6. Mobodoon
 7. The Price of Freedom
 8. Underground Masquerade
 9. Tangled Webs
 10. The Deepest Fear
 11. Who Do You Think You Are
 12. The Last Resort
 13. Come out Wherever You Are
 14. Winner Fakes All
 15. A Hedgehog's Home Is Her Castle
 16. Artifact
 17. Bug!
 18. Sonic Tonic
 19. Friend or Foe
 20. Head Games
 21. When in Rome...
 22. The Jewel in the Crown
 23. Three Hedgehogs and a Baby
 24. Dunes Day
 25. Mummy Dearest
 26. The Hedgehog in the Iron Mask
 27. Six in a Crowd
 28. Flying Fortress
 29. No Hedgehog Is an Island
 30. New Echidna in Town
 31. Country Crisis
 32. Haircraft in Space
 33. Healer
 34. Sonia's Choice
 35. The Big Melt
 36. Sleepers
 37. Bartleby the Prisoner
 38. The Art of Destruction
 39. The Pendant
 40. Virtual Danger

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

 • Detta är en översättning från motsvarande artikel på engelska Wikipedia.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ Sonic Le Rebelle, Planète Jeunesse, läs online
 2. ^ ”Sonic Underground” (på engelska). Playstation. http://us.playstation.com/ps3/shows-and-tv-series/sonic-underground.html. Läst 13 januari 2017. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]