Sora

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Sora
Designad av Tetsuya Nomura
Ålder 14 år
Spel
Spelserie Kingdom Hearts
Första spel Kingdom Hearts (2002)
Senaste spel Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (2012)
Röst (spel)
2002- Haley Joel Osment
Datorspelsportalen

Sora (ソラ? "Himmel") är en fiktiv protagonist i Kingdom Hearts-serien. Han kan beskrivas som en glad och positiv tonåring som ibland kan vara väldigt naiv och till och med impulsiv. Sora besitter ett starkt och modigt hjärta som kanske inte ens Mörkret (The Darkness) rår på. Vid tillfällen har Sora lätt för att bli ilsken (dessa tillfällen är oftast när en fiende försöker skada Soras vänner) men Sora tänker också ofta på vad han säger eller gör.

Sora kommer från en värld vid namn Destiny Islands och är bästa vän med Riku och Kairi.

Soras historia i Kingdom Hearts[redigera | redigera wikitext]

Sora är 14 år gammal vid spelets början och bor på Destiny Islands med sina vänner Kairi och Riku (samt Selphie, Wakka och Tidus). Sora och hans nära vänner ska bygga en flotte under de första dagarna i spelet. Sora får i uppgift att samla ihop material till flotten och proviant till resan. Med denna flotte tänkte Sora och hans vänner färdas till andra världar (Riku ville döpa flotten till Highwind, vilket en annan karaktär i spelet heter i efternamn: Cid Highwind). Men en märklig mörk kraft stormar ön, Riku välkomnar kraften som en väg till andra världar, men Sora förnekar den och försvinner från ön. Sora färdas genom "The Corridors of Darkness" till en värld vid namn Traverse Town.

Här stöter han på Kalle Anka och Långben, som är ute på ett hemligt uppdrag, och följer med dem för att kunna hitta sina vänner från ön. De reser runt i olika Disney-världar och hjälper huvudpersonerna att slåss mot de Heartless som släppts ut av Mörkret.

Nära slutet av spelet ger Sora tillfälligt upp sitt hjärta för att rädda sin vän Kairi. Då skapas Roxas, som spelar en stor roll i spelet Kingdom Hearts II. Roxas är en "Nobody" som är medlem i Organization XIII och fick sitt namn som ett anagram av Sora, men med ett "x" som symbol för medlemskapet i Organization XIII och för det legendariska nyckelsvärdet χ-blade som antagonisterna försöker få i sin ägo för att med hjälp av det kan de uppväcka Kingdom Hearts och skapa det nya nyckelsvärdskriget.

Se även[redigera | redigera wikitext]