Soroti

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Huvudgatan i Soroti.
Bostäder en bit utanför centrum.

Soroti är en stad i östra Uganda och beräknades ha 73 200 invånare 2013.[1] Staden tjänar som administrativ och kommersiell huvudort för distriktet Soroti och är belägen i närheten av Kyogasjön. Samhället domineras och utmärks geografiskt av en enorm klippformation. Soroti är också känd för det breda spektrum av religioner som finns representerade i området (pingstvänner, katoliker, muslimer, hinduer med flera).

Transporter[redigera | redigera wikitext]

Soroti har ett flertal vägar varav många dock är i mycket dåligt skick och i behov av underhåll. I Soroti finns en flygplats med Ugandas näst längsta asfalterade landningsbana (efter Entebbe).

Utbildning[redigera | redigera wikitext]

Soroti Secondary School är en statlig gymnasieskola. Skolan samarbetar sedan fem år tillbaka[när?] med Leksands gymnasium i Leksand, ett samarbete som innebär att elever från Leksand som studerar samhällsprogrammet, årskurs tre, har möjlighet att göra sitt projektarbete i Uganda under två veckors tid. Elever och lärare från Soroti gör också regelbundna besök i Leksand.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Uganda Bureau of Statistics; Uganda Population Statistics by Sub-County (Admin 5) - Projected based on Uganda Bureau of Statistics (UBOS) 2002 population census (excelfil) Läst 14 december 2013.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]