St. Vincent (film)

Från Wikipedia
St. Vincent
GenreDramakomedi
RegissörTheodore Melfi
ProducentFred Roos
Jenno Topping
Peter Chernin
Theodore Melfi
ManusTheodore Melfi
SkådespelareBill Murray
Melissa McCarthy
Naomi Watts
Jaeden Lieberher
OriginalmusikTheodore Shapiro
Premiär2014
Speltid102 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb SFDb Elonet

St. Vincent är en amerikansk dramakomedi från 2014, skriven och regisserad av Theodore Melfi. Titelrollen spelas av Bill Murray, andra medverkande är bland andra Naomi Watts, Jaeden Lieberher och Melissa McCarthy.

St. Vincent är regissören Theodore Melfis debutfilm och hade världspremiär den 5 september 2014Toronto International Film Festival.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Vincent MacKenna är en Vietnamveteran boende i Brooklyn. Han är vresig, skuldsatt, har problem med alkoholen, röker och spelar regelbundet. Vincents fru Sandy (Donna Mitchell) lider av alzheimers och känner inte igen honom längre. Hans enda vänner är hans katt Felix och Daka, en gravid rysk prostituerad kvinna. Trots sin tillbakadragna och tråkiga tillvaro är Vincent ändå omtyckt. En dag när hans bil får skador till följd av att nya grannar flyttar in, träffar han den ensamstående mamman Maggie Bronstein och hennes tolvåriga son Oliver.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Det ryktades till en början om att Jack Nicholson var aktuell för filmen, men rollen som Vincent tillsattes senare av Bill Murray.

Inspelningarna påbörjades i juli 2013 i Brooklyn och Long Island, New York. Samma år anlitades Theodore Shapiro för att komponera filmmusiken.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia.


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]