Star Wars: Battlefront (datorspel 2004)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Star Wars: Battlefront
År2004
UtvecklarePandemic Studios
UtgivareLucasarts
GenreTPS-FPS
Antal spelare1-flera
FormatWindows
PS2
Xbox
Macintosh
mobil
SpelmotorZero
MedieformatDVD, CD-ROM
Spelserie
SpelserieBattlefront
Datorspelsportalen

Star Wars: Battlefront är ett TPS-FPS-spel baserat på Star Wars-filmerna, och det första spelet i serien Battlefront. Spelet släpptes den 21 september 2004 till Playstation 2, Xbox och Microsoft Windows, samtidigt som de tre första Star Wars-filmerna släpptes på DVD. Aspyr släppte en Macintosh-version i juli 2005 och en mobilversion vid namn Star Wars Battlefront Mobile släpptes den 1 november 2005.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelet skildrar krigen i Star Wars.[1] och går att spela både i enspelarläge ("story mode") och flerspelarläge. Vid flerspelarläge måste ett Gamespy-konto skapas, där spelaren loggar in på. Spelstatistik för den egna användaren och andra spelare finns sedan tillgängligt på en Internetsida.

I enspelarläget går det att antingen spela i lag ("galactic conquest"), kampanjer (som "Galactic Civil War" eller "Clone wars"), eller i ett friare läge ("instant action") där spelaren kan välja bana och medverkande lag. I galactic conquest är spelaren medlem i ett lag som har som mål att ta över galaxen. När man erövrat en planet får man en bonus som går att använda i senare strider, till exempel jedi-riddare, bättre robotar, eller möjlighet att sabotera fordon.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Star Wars: Battlefront” (på engelska). Mobygames. 6 oktober 2004. http://www.mobygames.com/game/star-wars-battlefront. Läst 15 maj 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]